De zoektocht naar mijn eerste baan

  • Lucie Janssens
  • 13 maart 2018
Lucie

Sinds september 2017 ben ik werkzaam bij Deloitte binnen de audit praktijk in Maastricht en gestart met de post-master tot Register Accountant aan de universiteit van Maastricht. Ik wil jullie graag wat meer vertellen over hoe ik hier terecht gekomen ben en hoe ik mijn eerste periode tot nu toe heb ervaren.

Tijdens mijn Bachelor International Business Economics en Master Accountancy aan de universiteit van Maastricht heb ik een aantal netwerk-evenementen bezocht zoals de Nederlandse Kantorendag, Big 4 Cycle, Vrouw&Talent dag, IC workshops en meer. Ik wist al snel dat ik verder wilde gaan in de accountancy, omdat ik toch wel graag met cijfers én mensen werk. Deze dagen hebben mij in contact gebracht met Deloitte, maar ook met andere bedrijven. Eerst twijfelde ik nog of ik wel bij een Big 4 kantoor wilde starten, maar al snel wist ik dat ik dit werk geprobeerd moest hebben voordat ik er nee tegen zou zeggen. Toen bleven er nog vier grote kantoren over en werd de keuze alsmaar moeilijker.

Iedereen bleef maar het advies geven dat je op je gevoel af moet gaan en ja hoor, ik kan jullie geen beter advies geven. Dit is helemaal waar! Het werk zal overal hetzelfde zijn, maar de sfeer en de mensen waarmee je werkt daar gaat het om. Na lang wikken en wegen was en is mijn gevoel het best bij Deloitte. Waarom? De Deloitte cultuur sprak mij het meest aan en dit is ook zeker gebleken de afgelopen maanden.

Er wordt hard gewerkt en soms moet er eens een tandje bijgeschakeld worden om een bepaalde deadline te halen, maar toch is er altijd ruimte om een flauwe grap te maken of een goed gesprek. Bij Deloitte hangt een goed teamgevoel en de managers zijn erg betrokken bij jouw begeleiding en de klanten, zodat jij jezelf echt kan ontwikkelen. Daarnaast geeft Deloitte je ook de ruimte om tijd vrij te maken voor ‘helaas’ even serieus te studeren voor je tentamens.

"Bij Deloitte hangt een goed teamgevoel en de managers zijn erg betrokken bij jouw begeleiding en de klanten, zodat jij jezelf echt kan ontwikkelen."

De teams waarin je werkt zijn heel divers, net zoals de klanten: groot, klein, dik, dun, jong of oud. Tevens ben je veel op locaties bij de klant. Hierdoor leer je veel nieuwe mensen kennen en kom je in veel verschillende situaties terecht, zoals hier in de fabriek zelf. Dit zorgt ervoor dat je heel veel kan leren en snel nieuwe werkzaamheden kan uitvoeren. Deloitte is ook een bedrijf waar fouten maken menselijk is en waar je van je fouten kan leren. Iedereen staat open om van elkaar te leren, te discussiëren en feedback te geven en nemen. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je een bijdrage levert en maar je ook zeker gewaardeerd voelt. Niet te vergeten, op het kantoor in Maastricht heerst ook nog eens Limburgse gezelligheid! Een onbedwongen sfeer.

Ondertussen ben ik al bijna 6 maanden aan het werken én aan het studeren. Het is zeker een toewijding voor een aantal jaar maar dan heb je ook wat! Zelf kijk ik terug op een fijne periode en het is zeker een haalbare zaak. Iedereen maakt deze fase mee en hierdoor word je goed begrepen en geholpen. Tot slot, het is een super eerste uitdaging, een geweldige leerschool en toch blijft er genoeg tijd over om te genieten van je net verdiende salaris!

Lucie Janssens

Staff Audit - Sector Profit & Zorg

Sinds september 2017 ben ik werkzaam bij Deloitte binnen de audit praktijk in Maastricht en gestart met de post-master tot Register Accountant aan de universiteit van Maastricht

Een dag in het leven van een Consultant van Deloitte Finance & Performance in de Financial Services Industry

  • Rick Menting
  • 12 maart 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven