De zorg verbeteren aan de hand van data

  • Guus van de Plasse
  • 05 juni 2018
Guus

Toen ik begon bij Deloitte had ik niet verwacht dat ik mijn kennis en vaardigheden nu zou inzetten in de zorg. Door middel van het uitvoeren van een benchmark geef ik zorgorganisaties meer inzicht in hun organisatie en de sector.

Twee jaar geleden maakte ik de stap om te gaan werken bij Deloitte. In 2013 studeerde ik af als Bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hier heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven over trainingsbelasting bij wedstrijdroeiers op basis van hartslagdata. Vervolgens ben ik gaan werken bij een bedrijf dat software maakt voor zorginstellingen. Na verloop van tijd verlangde ik naar meer uitdaging. Ik was toe aan meer afwisseling en daarnaast wilde ik verschillende industrieën ontdekken. Dit bracht mij bij de afdeling Analytics en Information Management. 

In eerste instantie zou je mijn achtergrond niet direct plaatsen bij deze afdeling. Althans, mijn eerste gedachte was dat er voornamelijk collega’s zouden zijn met een achtergrond in Economie/Econometrie. Er bleek echter een grote verscheidenheid van collega’s bij ons te werken. Van sterrenkundigen, tot ingenieurs en bedrijfskundigen.

Professionele ontwikkeling

Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo heb ik kort na mijn start een training kunnen volgen in de big data technologieën van Cloudera. Binnen het vakgebied Analytics & Cognitive zijn er veel technologieën en tools die interessant zijn om in te specialiseren. Het mooie aan Deloitte is dat je naast het werk voor de klant de ruimte krijgt om een expertisegebied op te zoeken welke je zelf interessant vindt. Zo ben ik recentelijk aangesloten bij een groep collega’s die zich richt op Digital Analytics. Hier houden we ons bezig met het analyseren van de digitale interacties tussen klanten en bedrijven.

Het mooie aan Deloitte is dat je naast het werk voor de klant de ruimte krijgt om op zoek te gaan naar een voor jou interessante expertise.

De zorg beter maken

In de nog maar korte periode dat ik voor Deloitte werk heb ik projecten gedaan bij een gemeente, een Nederlands ministerie, een internationale dienstverlener op het gebied van transporten en een grote Nederlandse bank. Tijdens al deze projecten heb ik mijn vaardigheden in het omgaan met grote hoeveelheden data kunnen toepassen. Op het moment van schrijven van deze blog ben ik weer terug in de industrie die het dichtst bij mijn studie ligt: de zorg. Samen met de klant zijn we een project gestart om gegevens in de wijkverpleging te gaan benchmarken. Dit moet leiden tot meer inzichten in de eigen bedrijfsvoering en de prestaties van de sector als geheel. Met als uiteindelijke doel om de zorg beter te maken voor iedereen die afhankelijk is van wijkverpleging. Een zeer relevant en belangrijk onderwerp waar ik mij iedere dag met plezier voor inzet.

Meer weten?

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in Analytics & Cognitive of heb je vragen, neem dan gerust contact met me op.

Guus van de Plasse

Analytics and Information Management

Guus is consultant bij de service line Analytics and Information management. Hij heeft een Master in Human Movement Sciences en een bachelor in Bestuur- en Organisatiewetenschappen. In zijn dagelijkse werk adviseert hij (zorg)organisaties over hoe zij waarde uit hun data kunnen halen. Daarnaast heeft hij interesse in Digital Analytics. 

Een dag in het leven van een Consultant van Deloitte Finance & Performance in de Financial Services Industry

  • Tim van der Molen Kuipers
  • 14 mei 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven