Deelnemen aan de Deloitte Business Course? Hoezo?

  • Ignas van Bebber
  • 23 september 2014

Nog ruim een week tot de inschrijfdeadline en dan start de selectieprocedure voor de Deloitte Accountancy Business Course. Wellicht heb je je al ingeschreven en ben je aan het wachten op een uitnodiging. Heb je je nog niet ingeschreven, twijfel je nog of vraag je jezelf af wat je aan een business course hebt? Geen probleem, ik leg het graag aan je uit!

Vorig jaar rond deze tijd bevond ik mij in dezelfde situatie. Ik was bezig met mijn Masteropleiding Accountancy en twijfelde of ik mijzelf wel in moest schrijven voor de Business Course. Het enige recruitment evenement waar ik toen aan deel had genomen was een workshop van Deloitte op de Universiteit van Tilburg. Ik had dus weinig ervaring met dit soort dingen en dacht toch geen kans te maken tussen al die andere studenten, maar ik besloot mij in de laatste week van september op advies van kennissen toch nog in te schrijven. Redelijk onzeker wachtte ik de reactie af, maar ik werd positief verrast toen ik bericht kreeg dat ik mee mocht gaan doen aan de selectieprocedure.

Uiteindelijk was ik 1 van de 16 die mee mocht naar Milaan. Tijdens de kick-off in november werden we in vier case groepen verdeeld en maakten we kennis met de accountants van Deloitte die ook mee zouden gaan met de Business Course. In Milaan gingen we met onze groep aan de slag met een uitdagende case, waardoor ik al wat gevoel kreeg met de werkzaamheden van een accountant. Doordat ik elke dag feedback kreeg van de accountants van Deloitte, was de case erg leerzaam en haalde ik het beste uit mijzelf.

Naast het harde werken was er ’s avonds ook ruimte voor ontspanning. Waar ik tijdens het werken aan de case vooral contact had met het groepje, was er nu ook de mogelijkheid om de mensen van Deloitte te spreken en hun verhaal over accountancy en Deloitte te horen. Ik kreeg op deze manier de kans om antwoorden te krijgen op alle vragen die ik had met betrekking tot accountancy en het werken bij een big-4 kantoor. Erg fijn als je je bedenkt dat dit pas mijn tweede recruitment evenement was en ik naast alle theorie van de universiteit nog maar erg weinig wist over het werk van een accountant.

De case werd afgesloten met een presentatie en na een dagje sightseeing door Milaan stapten we weer het vliegtuig in om terug te keren naar Nederland. Nog geen week later ontving ik een mail met daarin een dankwoord van de partner die mee was gegaan en een aanbod om bij Deloitte aan de slag te gaan! Er werd mij zelfs de mogelijkheid geboden om zelf de werklocatie en startdatum te bepalen. Ook kon ik mijn scriptie gaan schrijven bij Deloitte om alvast kennis te maken met mijn toekomstige collega’s. Door alle goede ervaringen kon ik hier natuurlijk geen nee tegen zeggen en zal ik na mijn scriptiestage op 1 januari 2015 beginnen bij de Core Audit (internationale) praktijk in Eindhoven!

De Business Course heeft er dus niet alleen voor gezorgd dat ik veel meer te weten ben gekomen over accountancy en Deloitte, ik heb ook nog eens een heel mooi aanbod gekregen. En dan te bedenken dat ik eerst nog aan het twijfelen was om mijzelf in te schrijven!

Ben jij ook zo’n student die interesse heeft in accountancy, maar nog aan het twijfelen is om zichzelf in te schrijven voor de Business Course van Deloitte? Dan zou ik als ik jou was nog eens goed nadenken over waarom je twijfelt. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van durven investeren in je toekomst en je carrière.

Ik hoop dat ik door mijn ervaring met de Business Course te delen jouw twijfels heb weggenomen. Gelukkig zijn de inschrijvingen nog ruim een week geopend en heb je het zelf nog in de hand. Wacht niet langer. Schrijf je in en wie weet zie ik je binnenkort bij Deloitte!

Meld je aan via www.werkenbijdeloitte.nl/bcaccountancy

Ignas van Bebber

Scriptant Core Audit Eindhoven

In 2008 ben ik begonnen met de Bachelor Bedrijfseconomie in Tilburg. Inmiddels ben ik 24 jaar en zal ik komend half jaar de Master Accountancy gaan afronden. In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met reizen, koken en fitness. Na mijn afstuderen zal ik 1 januari 2015 aan de slag gaan op de Core Audit (internationale) praktijk van Deloitte in Eindhoven.

''Werken bij een Big-4 kantoor? Dat nooit!''

  • Arjan Bouwmeester
  • 22 september 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven