Deelnemers van de Accountancy Business Course bijna bekend!

  • Mirjam Vosjan
  • 15 oktober 2012

Een keuze maken uit een overweldigd aantal enthousiaste deelnemers, dat is de uitdaging voor mij en de Business Course faculty. De afgelopen dagen (10 t/m 15 oktober) hebben op verschillende Deloitte kantoren selectiegesprekken plaatsgevonden.

Vanuit alle delen van het land hebben studenten originele brieven ingestuurd om in aanmerking te komen voor dit event. Voorafgaand aan de selectiegesprekken hebben de potentiële deelnemers een aantal testen gemaakt, waarbij kwaliteiten, drijfveren en intelligentie werden getoetst. Bij de volgende ronde, de selectiedag, werd hier terugkoppeling op gegeven en hebben de recruiters een gesprek gevoerd, waarbij er onder andere werd gekeken naar de interesse in Deloitte en de motivatie om deel te nemen aan de Business Course.

Vervolgens vond er een gesprek met een manager of partner plaats, waarbij actualiteiten op het gebied van accountancy werden besproken. Na het lezen van een recent nieuwsbericht moesten vragen worden beantwoord als "Wat vind jij van de argumenten van Barnier?","Wat vind jij van het standpunt om eens in de zes jaar te wisselen van accountantskantoor?" en "Moet advies en controle worden gesplitst om op deze manier onafhankelijkheid te kunnen waarborgen?".

Vol spanning en enthousiasme gingen de masterstudenten het gesprek aan. Voor mij was dit heel herkenbaar, zo zat ik bijna tweeënhalf jaar geleden aan de andere kant van de tafel. Daarom was het voor mij erg leuk om op deze manier een actieve bijdrage te leveren aan de voorbereidingen van de Accountancy Business Course.

Inmiddels zijn alle gesprekken afgerond en moet er een keuze worden gemaakt. Een lastige klus, aangezien 'slechts' zestien geschikte studenten in aanmerking komen voor het event in Istanbul en op deze manier met Deloitte en het vakgebied in aanraking kunnen komen.

Woensdag 14 november zullen wij in het vliegtuig naar Istanbul stappen. Op basis van de potentiële deelnemers die wij de afgelopen dagen hebben leren kennen, verwacht ik dat ook deze editie van de Accountancy Business Course een leerzaam, plezierig en zeer succesvol zal worden. Ik kijk er erg naar uit en heb er enorm veel zin in!

Mirjam Vosjan

Staff

Mirjam Vosjan (26) heeft bedrijfseconomie gestuurd in Groningen. Op dit moment is zij 2 jaar werkzaam bij Deloitte (Audit) Utrecht.

TMT Practitionersday 2012 – Een terugblik

  • Deloitte Nederland
  • 11 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven