Deloitte: Aangenaam kennis maken.

  • Arie Versluis
  • 17 januari 2014

Tijdens mijn oriëntatie op IT consultancy stond Deloitte in eerste instantie niet op de radar vanwege de aanname dat Deloitte een accountancy firm is. Nadat bleek dat Deloitte (1) een grote consultancy praktijk heeft, (2) blijft groeien en (3) interessante vacatures heeft, was mijn interesse gewekt. Deloitte was voor mij de grote onbekende, ik had geen kennis gemaakt voorafgaand aan de sollicitatieprocedure. Nu werk ik bij Deloitte omdat ik heb gevonden wat ik zocht in mijn eerste baan: (1) een professionele en ambitieuze omgeving, (2) een duidelijke link tussen business en IT, (3) aansprekende opdrachten en (4) een diverse, toegankelijke cultuur.

Aan de hand van mijn sollicitatieprocedure en onboarding licht ik graag mijn kennismaking met Deloitte toe.

Sollicitatieprocedure
Na telefonisch contact met een recruiter over verschillende vacatures besloot ik te solliciteren op de functie Junior Business Process Consultant. Ervan uitgaande dat ik minstens twee weken zou kunnen wachten op een reactie verstuurde ik op vrijdagavond voor mijn vakantie de sollicitatiebrief. De automatische reply beloofde reactie binnen 5 werkdagen, al na 2 werkdagen was er daadwerkelijk contact. Mijn vakantie kon ik uiteraard rustig afmaken, waarna de tests en gesprekken volgden. Recruitment toonde betrokkenheid en flexibiliteit bij mijn procedure, uit de gesprekken met consultants (nu mijn collega’s) bleek de professionaliteit, ambitie en toegankelijkheid van Deloitte en het was duidelijk dat ze mij met plezier een aanbieding deden. Ondanks de achterstand als grote onbekende overtuigde Deloitte mij tijdens de sollicitatieprocedure door de betrokkenheid en de 4 eerder genoemde punten, waarop ik besloot voor Deloitte te kiezen.

Onboarding
De eerste werkdag was een landelijke introductiedag voor alle nieuwe medewerkers van Deloitte, zowel van Audit, Tax, FAS (Financial Advisory Services), Consulting als van Innovation. Erg interessant om te zien en te horen dat je daadwerkelijk deel uitmaakt van de grootste zakelijke dienstverlener ter wereld. Dag twee betrof de Consulting introductie en de kennismaking met de eigen afdeling (service line). Net als elke andere starter binnen Deloitte kreeg ik een buddy toegewezen om mij wegwijs te maken in de eerste weken en een ‘career counselor’ (een ervaren collega) voor begeleiding van mijn carrière binnen Deloitte. Daarnaast is iedereen bereid om te helpen zodra je daar om vraagt.

De kennismaking was dus uitermate positief, hetzelfde geldt voor de eerste maanden werken bij Deloitte. De ondersteunende organisatie (HR/ICT/Facility) is eenvoudig te bereiken en bovendien hulpvaardig. De trainingsmogelijkheden zijn zeer ruim, een aantal kerntrainingen zijn verplicht en verder heb je de vrijheid te kiezen wat je relevant/interessant vindt. Bovendien is de sfeer collegiaal en is iedereen benaderbaar. Zonder twijfel kan ik stellen dat de randvoorwaarden om te ontwikkelen en te presteren prima in orde zijn. Ook werkinhoudelijk word ik uitgedaagd, daar wilde ik in deze blog echter niet op focussen. Ter afsluiting: ik heb aangenaam kennisgemaakt met Deloitte en ik nodig je van harte uit om ook eens kennis te komen maken! En voel je vrij me te benaderen via onderstaande contactgegevens met aanvullende vragen, ik maak graag tijd voor je.

Arie Versluis

Business Analyst - Oracle Solutions

Arie Versluis is Business Analyst in de Oracle Solutions service line, onderdeel van Consulting / Technology. Na het afronden van zijn bachelor Technologiemanagement (specialisatie IT) en zijn master BA – Change Management aan de Rijksuniversiteit Groningen is hij begonnen bij Deloitte Consulting. De Oracle Solutions service line geeft advies over-, en doet de implementatie van Oracle (ERP) systemen.

What happens on the Magic Mountain?

  • Alex de Leeuw
  • 16 januari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven