Deloitte Accountancy Business Course, wat gaan we doen?

  • Joep Rinkel
  • 09 oktober 2012

Wat doet een accountant?
Waaruit bestaan de dagelijkse werkzaamheden van een startende accountant nu uit? Dat is een vraag die studenten geregeld aan mij stellen. Het antwoord hierop is veelzijdig, maar de kern is steeds dezelfde. Als accountant is het noodzakelijk om een goede kennis van je klant te verkrijgen, waardoor je in staat bent om de relevante risico’s te kunnen zien en hierop je werkzaamheden kunt inrichten.

Ik ben in september 2005 bij Deloitte vers van de universiteit als accountant in dienst gekomen. Het werk dat ik destijds deed, begon eenvoudig, de werkzaamheden in het najaar zijn namelijk gericht op de (vaak kosten gerelateerde) processen bij een klant en na het jaareinde op eenvoudige de controle van balans en verlies- en winstposten. Al vanaf het begin betekent dit dat je veel interviews houdt en het zaak is zorgvuldig te documenteren! Ook toen al werd ik steeds gestimuleerd om goed na te denken over alles wat ik deed, zag ik geen risico’s over het hoofd?

Wat gaan we doen?
Op een gegeven moment ben ik betrokken geraakt bij een zogenaamd ‘proposal traject’. We zijn destijds gevraagd om een offerte neer te leggen om de de concurrentie aan te gaan met andere accountantskantoren en de controleopdracht te winnen .
Wat was dit spannend! Er werd een team samengesteld om dit traject tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Wat leer je in zo’n traject een bedrijf snel kennen… Eigenlijk geldt ook hier hetzelfde: eerst is het belangrijk om een goede kennis van de organisatie te krijgen, zodat je vervolgens in je plan kan inspringen op de risico’s en bedreigingen die het bedrijf zelf ook ziet. Dan kan je waarde toevoegen.

In Istanbul wordt er tijdens de Business Course een proposal traject gesimuleerd. Hou je vast, dit wordt hectisch, korte deadlines, energie, een veeleisende klant, slim samenwerken met Deloitte Tax, maar bovenal veel lol! Dat gaan we doen!

Joep Rinkel

Manager - Core Audit

Joep Rinkel is manager binnen Core Audit Amsterdam (internationale praktijk). Binnen deze afdeling is hij gespecialiseerd in de Technology, Media en Telecommunicatie industry. Daarnaast geeft Joep cursussen binnen Deloitte en is hij een trotse vader van een jonge zoon!

Vandaag de laatste kans om je in te schrijven voor dé HBO business course van Nederland

  • Geert-Jan Ottenheym
  • 08 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven