Deloitte Accountancy Experience 2012 – Pak die kans op een voorsprong!

  • Robert Pleiter
  • 13 september 2012

Na een vakantie van maar liefst vijf weken, ben ik deze week weer begonnen met werken. Langzaamaan begint de agenda weer vol te lopen met afspraken om de controles voor het komende jaar voor te bereiden, offertes op te stellen en opdrachtbevestigingen de deur uit te doen. Maar dat is niet alles. Deloitte heeft mij gevraagd om dit jaar mee te helpen met de HBO Business Course ‘de Deloitte Accountancy Experience 2012’. Deloitte is het enige grote accountantskantoor dat een Business Course voor HBO studenten organiseert. In deze blogpost deel ik mijn ervaringen tot nu toe en de voortgang van de business case.

Hoe ervaar ik werken bij Deloitte
Na mijn HBO accountancy opleiding afgerond te hebben, ben ik in oktober 2005 begonnen op de auditafdeling bij Deloitte in Utrecht. Ik weet nog dat ik het ontzettend spannend vond: ‘mijn eerste echte baan’. Gelukkig waren mijn collega’s allemaal erg aardig en behulpzaam, waardoor ik al snel de kneepjes van het vak heb geleerd. Ondertussen ging ik elke vrijdag naar de Universiteit om mijn Master en Postmaster te halen. Na enkele jaren moest ik de teams aansturen en de nieuwe mensen opleiden. Op dat moment was ik voornamelijk werkzaam in de 'consumer business' branche. In september 2011 ben ik naar kantoor Zwolle gegaan omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Op dit moment bestaat mijn klantenpakket nog steeds uit grote en internationale bedrijven in de 'energy & utilities en manufacturing' branche. Ook dit is allemaal mogelijk binnen Deloitte. Ik heb deze jaren bij Deloitte als ontzettend leerzaam ervaren en leer er nog elke dag bij.

Wat gaan we doen tijdens de business course
De HBO Business Course zal dit jaar in Den Haag plaatsvinden op 16 en 17 november 2012. Op dit moment zijn we druk bezig met het uitwerken van de business case. Zonder al te veel prijs te geven over welk bedrijf wij onder de loep gaan nemen, gaat de casus ongetwijfeld uitdagend worden. De casus zal jullie een goed beeld geven over de werkzaamheden die de accountant uitvoert. Niet alleen de verschillende aspecten van de RA accountant (Core Audit, Nationale markt en Non profit) komen aan bod, maar we zullen ook stil staan bij de werkzaamheden van de AA accountant. Kortom voor ieder wat wils en mocht je nog twijfelen, dan is dit je kans om te kijken wat je leuker vindt.

Zoals ook in de blog van collega Vincent van Stijn (partner bij Deloitte) te lezen is, staat de business course niet alleen in het teken van ‘wat doet de accountant’. Ook plezier zal een belangrijke rol in het programma hebben. Wat ik alvast kan verklappen is dat één van de activiteiten snelheid, teamwork en behendigheid vereisen…

Ben je 3e of 4e jaars HBO-student Accountancy of Bedrijfseconomie? Wil jij kennis maken met Deloitte terwijl je het leven van een accountant ervaart? Pak die voorsprong en meld je nu aan voor de Deloitte Accountancy Experience 2012. Inschrijven kan tot 7 oktober 2012.

Tot dan,
Robert

Door ons recruitment team is een promotie video voor de HBO Business Course gemaakt. Check deze voor een eerste impressie van Deloitte! De eerste inschrijvingen zijn al binnen...

 

 

Robert Pleiter

Audit Nationale Markt

Robert (28 jaar) is sinds oktober 2005 in dienst bij Deloitte. Is op dit moment werkzaam in de audit op kantoor Zwolle waar hij voornamelijk grote en internationale bedrijven controleert in de energy & utilities en manufacturing branche. Vooropleiding HBO Accountancy op Windesheim te Zwolle.

Deloitte Accountancy Experience – Ga jij mee?

  • Vincent van Stijn
  • 12 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven