Deloitte: As One

  • Arjen Ravestein
  • 07 januari 2015

Afgelopen zomer heb ik bij mogen dragen aan het schrijven van een publiek rapport over de concurrentiepositie van biobased grondstoffen uit West-Europa voor de fermentatie-gerichte chemische industrie (voor het volledige rapport zie Opportunities for the fermentation-based chemical industry).

Direct na deze geweldige ervaring stond er weer een nieuwe uitdaging voor mij klaar: het meehelpen aan het schrijven van een business plan voor een groot internationaal bedrijf. Tijdens dit project heb ik veel contact gehad met collega’s buiten Deloitte Consulting. Het business plan was namelijk een onderdeel van een groter project waar ook Financial Advisory Services (FAS) bij betrokken was.

In het begin van dit project werd er door de verschillende werkstromen nog veel onafhankelijk gewerkt. Zo begonnen wij met een analyse van de markt en het doorgronden van de concurrentiepositie van onze klant, terwijl onze collega’s van FAS zich concentreerden op de financiële prestaties van het bedrijf. Uiteraard was er wel met enige regelmaat contact tussen de werkstromen om informatie uit te wisselen. Deze met manier van met elkaar werken ontwikkelde zich al snel tot een veel hechtere en dynamischere samenwerking met continue contact en veel directe afhankelijkheden tussen de verschillende werkstromen.

Na drie maanden werken is dit proces in een stroomversnelling gekomen waarin de alle projectleden ‘grensoverschrijdend’ werk oppakten. Zo heb ik in de laatste maanden van dit project mij niet alleen bezig gehouden met het schrijven van een business plan, maar heb ik ook bijgesprongen op het beoordelen van de financiële prestaties en verbeter initiatieven en het verwerken van de initiatieven in een financieel model. Hierdoor heb ik kunnen ervaren wat de manier van werken binnen verschillende afdelingen van FAS is en een beter beeld gekregen van hoe wij elkaar aan kunnen vullen.

Al met al is het een project geweest met veel onverwachte wendingen waarin ik aan den lijve de Deloitte As One mentaliteit heb mogen ervaren. Het is me een waar genoegen om samen te werken met collega’s uit andere Service Area’s. Naast een mooi business plan heb ik ook een aantal goede contacten aan over gehouden.

Arjen Ravestein

Strategy – Consulting

Arjen Ravestein is na zijn studies Chemical Engineering en Management of Technology aan de Technische Universiteit van Delft gestart bij Deloitte en werkt momenteel als Consultant binnen de Strategy service line. Sinds zijn start heeft hij gewerkt in verschillende industrieën.

De mogelijkheden zijn oneindig!

  • Donna van den Bosch
  • 16 december 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven