Deloitte Audit Experience - Ervaar het zelf!

  • Tamara Slijpen
  • 21 september 2012

Tijdens je studie wordt de theorie achter verslaggevingsvraagstukken, het beschrijven van de interne beheersing van een onderneming en de geldende regelgeving inzake controlewerkzaamheden behandeld. In de collegebanken worden op deze manier de verschillende facetten van het accountantsberoep in de theorie beschreven. Hoe dit er in de praktijk uitziet is echter vaak nog niet helemaal duidelijk. Toen ik bij Deloitte startte, leerde ik de theorie die tijdens de studie was behandeld te koppelen aan de praktijk.

Ik ben werkzaam binnen de nationale markt (kantoor Eindhoven). De werkzaamheden die ik gedurende een week verricht zijn zeer divers. Vorige week heb ik bijvoorbeeld een eindejaarscontrole bij een grote productieonderneming uitgevoerd, waar ik meewerk in een controleteam en samen met de manager op het team bevindingen en openstaande punten met de CFO bespreek. Deze week ben ik bezig met een interim controle bij een ziekenhuis, waar ik de interne beheersing inzichtelijk maak. Naast deze werkzaamheden die jaarlijks bij klanten worden verricht, werk ik mee aan recruitmentactiviteiten. Samen met collega’s van kantoor Eindhoven geef ik gastcolleges aan HBO-studenten van de Fontys in Eindhoven. Op deze manier ben ik tevens benaderd voor het mede organiseren van de Business Course voor HBO-studenten. Door deze activiteiten wordt door studenten op een leuke manier inzicht verkregen in de werkzaamheden van een accountant. De koppeling tussen de collegebanken en werkvloer kunnen we op deze manier zichtbaar maken.

De voorbereidingen
Zoals reeds aangegeven op de blogs van mijn collega’s Vincent van Stijn en Robert Pleiter zijn de voorbereidingen van de business course die op 16 en 17 november aanstaande zal plaatsvinden in volle gang. Op dit moment ben ik samen met collega’s bezig de nieuwe case voor deze mooie dagen uit te werken. Dit houdt in nauw samenwerken met collega’s van andere kantoren en andere vakgebieden, waarmee je veelal niet samen hebt gewerkt, om deze dagen tot een mooi en leerzaam weekend te maken. Wat er tijdens deze dagen precies op het programma staat blijft nog een verassing, maar deze zullen niet veel afwijken van de werkzaamheden die ik in mijn dagelijkse werkzaamheden tegenkom.

Dus heb jij altijd al de verschillende facetten van het accountantsberoep willen bekijken maar tot nu toe niet de mogelijkheid gehad om dit ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen? Dan is de Deloitte Audit Experience (DAE) iets voor jou! Ervaar het zelf en meld je aan voor de Deloitte Audit Experience 2012.

Tot in november!

Tamara Slijpen

Staff

25 jaar. Sinds september 2009 werkzaam op de Audit Regio Zuid-Oost (kantoor Eindhoven). Daarvoor HBO-accountancy gestudeerd op Fontys Eindhoven. Klanten zijn divers van een assurantie tussenpersoon tot een slachterij.

Uitnodiging Deloitte Accountancy Business Course – Waar twee werelden samenkomen

  • Remy Maarschalk
  • 20 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven