Deloitte brengt je (letterlijk) naar de top

  • Maaike Schakenbos
  • 17 september 2012

Deloitte Reaching Peaks 2012: Het beklimmen van de Mount Ararat. Waarom? Het is er koud, winderig, je moet midden in de nacht opstaan terwijl het vriest, geen douche of toilet, slapen met een rotsblok in je rug en dan ook nog met collega’s… Deze vraag werd gesteld aan de dertien deelnemers van Deloitte Reaching Peaks 2012, waarmee we in augustus de vulkaan Ararat (5137m) in het oosten van Turkije op gingen.

Om elkaar beter te leren kennen hadden we, voordat de tocht begon, al een aantal teambuildingactiviteiten achter de rug. Want hoewel we collega’s zijn, werken we allemaal op andere locaties bij verschillende takken van Deloitte. Ik werk bij Pension Advisory en weet wel wat andere teams binnen FAS (Financial Advisory Services) doen, maar wat er bij bijvoorbeeld Consulting allemaal gedaan wordt, wist ik nog niet. Zo leer je dus ook een veel breder Deloitte kennen.

Op de dag van vertrek stonden we als een stel Japanners (zoals de gids ons later omschreef) met onze mooie door Deloitte gesponsorde jassen op Schiphol om via Istanbul naar Van te vliegen. Daar begon onze tocht op ongeveer 2200m hoogte in de hitte, waar we later naar terug zouden verlangen. Rustig liepen we de rotsachtige met gras en distels begroeide heuvel op tot aan basecamp op 3200m hoogte. De tentjes stonden er al en er werd heerlijk voor ons gekookt. Na een acclimatisatietocht vervolgden we onze weg naar high camp op 4200m. Het was prachtig weer en het uitzicht was fantastisch. We keken zowel uit op de berg zelf met de gletsjer, als op het dal.

Dan breekt de dag aan waar iedereen naar uit heeft gekeken: de topdag. Om 2:00 uur stonden we op, alle kleren die we bij ons hadden, trokken we aan. De eerste uren in het donker moet iedereen nog even wakker worden, maar als de zon opkomt en de gletsjer in zicht is, worden we steeds enthousiaster. Pas wel op dat je niet wegwaait, want zonder ook maar iets om je heen heeft de wind vrij spel op bijna 5000m. Dat is ook de hoogte waarop we onze stijgijzers onderbinden en het laatste stuk naar de topvlag als echte expeditieleden over het ijs en de sneeuw lopen. Dan zijn we er echt, de top van de Ararat, 5137 meter hoog, is bereikt! En dan besef je waar je het allemaal voor doet: als team de top bereiken in een heerlijk ochtendzonnetje, onderweg genieten van de prachtige omgeving, de fysieke en mentale uitdaging, de sfeer van basecamp en highcamp meemaken en niet onbelangrijk, met zijn allen weer veilig beneden komen.

Interesse en/of wil je zelf een keer deelnemen? Lees snel verder op www.DeloitteReachingPeaks.nl.  
Of een stapje terug, eerst eens solliciteren, kijk dan eens naar de vacature Junior Consultant Actuariaat - Pension Advisory.

 

Maaike Schakenbos

Consultant – Pension Advisory

Sinds 1 januari 2011 werkzaam bij Deloitte Pension Advisory. Maaike studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

2x goud voor #DeloitteWish op Creative Excellence Awards 2012

  • Lennart Sloof
  • 14 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven