Deloitte: de bakermat van ontwikkeling en kansen

  • Frans Wasmann
  • 05 juli 2016
Frans

“Je moet schieten, anders kun je niet scoren” waren ooit de wijze woorden van onze legendarische nummer 14. Zijn filosofie is ook van toepassing op de Deloitte werkvloer, want zolang je zelf het initiatief neemt, is hier alles mogelijk...

Mei 2015 begon ik bij Deloitte Financial Advisory Services in het Valuation & Modelling (‘V&M’) team, ook wel bekend als het sterrenensemble van de afdeling. Hoewel ons team alleen maar uit mooie mensen bestaat en de naam anders doet vermoeden, werken wij toch niet op de catwalk. Kort gezegd houden wij ons bezig met waardeanalyses van bedrijven en het ontwikkelen van financiële modellen. Wij verstrekken waarderingen voor uiteenlopende klanten voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld bij (financiële) herstructureringen, (gerechtelijke) disputen en M&A trajecten. Enkele voorbeelden waarbij gebruik is gemaakt van onze Modelling diensten zijn de herstructurering van Imtech en de beursgang van Philips Lighting.

De leercurve is extra steil doordat wij vaak opereren als spin in het grote Deloitte web bij multidisciplinaire opdrachten. Zo werken wij samen met Deloitte Risk Services bij hypotheekportefeuille transacties; teamen we met Transaction Services bij M&A processen en helpen wij de Audit praktijk bij de jaarrekening controle. Deze samenwerking geeft dus een kijkje in de vele financiële keukens die Deloitte te bieden heeft. Hierdoor leer je veel van de verschillende vaktechnische afdelingen en bouw je bovendien snel een groot netwerk. Kortom, een breed scala aan werkzaamheden en legio mogelijkheden om je sterk te ontwikkelen.

Als je stil staat, mis je de boot

Dit kan allemaal op één voorwaarde: je moet zelf je kansen grijpen en initiatief nemen. Deloitte is altijd in beweging. Als je stil staat, mis je de boot. Een voorbeeld is mijn uitwisseling naar Transaction Services. Gedurende vier maanden werkte ik daar als onderdeel van het team mee op verschillende projecten. Door me te mengen in het team en open te staan voor hun gedreven cultuur haal je het maximale uit zo’n uitwisseling. Op aanvraag een ander type project doen en verlenging van je uitwisseling krijgen kan allemaal zolang je dit zelf aangeeft.

Van Boheemse hipsters tot corporale spelers

Allemaal leuk, maar bestaat het team van V&M dan alleen maar uit haantjes en powervrouwen?

Gelukkig niet, diversiteit is een belangrijke pijler binnen Deloitte wat uitmondt in een pluraliteit aan karakters en persoonlijkheden. Van Boheemse hipsters tot corporale spelers, voor iedereen is ruimte zolang je op je eigen manier kleur geeft aan het Deloitte DNA. Dat betekent echter niet dat we in de koopjesbak graaien wat werving en selectie betreft. Het is de bedoeling dat je bereid bent een stapje extra te zetten en als ware teamspeler kan opereren. Dat houdt onder andere in dat je intrinsiek gemotiveerd bent, je proactief opstelt en bijdraagt aan een positieve sfeer.

Cyber security & data analytics

Daarbij wil ik wel waken voor een gecreëerde illusie dat het hier een walhalla is. Je kunt je afvragen of de hiërarchische piramide indeling van de organisatie anno 2016 nog vitaal is en intact kan blijven in de toekomst. Het is in ieder geval niet zo flexibel als een ‘tech savvy’ start-up. De ruime mogelijkheden om bij andere afdelingen (tijdelijk) te werken waarborgt echter de mobiliteit in de organisatie.

Bovendien geeft Deloitte je de kans om snel carrière te maken wanneer jij je onderscheidt van je collega’s. Bedenk je verder dat er weinig organisaties zijn in Nederland waar zoveel in je ontwikkeling wordt geïnvesteerd als bij de Big4.

Daarbij komt dat Deloitte z’n joker heeft ingezet op de snelle groei van cyber security and data analytics en zich daarmee steeds meer als marktleider positioneert. Iedereen die pro activiteit hoog in het vaandel heeft en onderdeel wil worden van een jonge en dynamische organisatie nodig ik dan ook van harte uit om een keer langs te komen op ons nieuwe ‘state of the art’ kantoor (The Edge) in Amsterdam.

Voor degenen die dit blog lezen en denken; ‘waar heeft die gozer het over?’ wil ik graag met de volgende woorden eindigen:

“Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd”

Frans Wasmann

Business Analyst FAS M&A

Studie: Bsc Economie @ EUR, uitwisseling naar Melbourne, Msc Financial Economics @EUR. Sport: voetbal, rugby en terug naar bedrijvenvoetbal. Stages: BoerCroon Corporate Finance, Rabobank International European M&A. Interesses: Reizen, Bourgondisch leven en lezen.

Ons Deloitte-avontuur so far

  • Deloitte Nederland
  • 01 juli 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven