Deloitte: een uitdagende en leerzame omgeving

  • Karlijn van der Hoeff
  • 03 juni 2016
Karlijn

Een jaar geleden ben ik begonnen als Business Analyst bij Transaction Services (TS). Een vakgebied waar ik voor de inhousedag, waaraan ik deelgenomen heb, niet bekend mee was. De inhousedag heeft ervoor gezorgd dat ik meer te weten ben gekomen over de werkzaamheden bij TS, maar vooral ook over de cultuur en mogelijkheden bij Deloitte. Inmiddels weet ik zeker dat dit werk bij mij past qua wat ik leuk vind, wat ik kan en bij de dingen die ik nog wil leren.

Uitdagend en leerzaam

In mijn zoektocht naar een baan wist ik twee dingen zeker: het moet uitdagend en leerzaam zijn. Nu na een jaar kan ik alleen maar bevestigen dat ik dat bij Deloitte TS heb gevonden.

Uiteraard begint het leren al bij de vakinhoudelijke onderwerpen. Bij Transaction Services zijn we bezig met financial due diligence onderzoeken. We brengen de financiële prestaties van bedrijven in kaart, werpen een blik op de toekomstverwachtingen van het management en we bepalen of er elementen zijn die van invloed zijn op de waardebepaling van bedrijf in een M&A proces. Maar de uitdaging en het leren gaat verder dan alleen vakinhoudelijk.

Eén van mijn eerste projecten was een langdurend proces waarbij we met een groot team (ongeveer 25 collega’s, waarvan een deel van Deloitte UK) hard gewerkt hebben aan de verkoop zijde van het traject. Gedurende dit project heb ik geleerd om samen te werken met een groot team en de verschillende verwachtingen te managen, heb ik na verloop van tijd een meer aansturende rol gekregen en werd ik continu uitgedaagd om nieuwe analyses op te pakken om zo mijn kennis te verbreden.

Na dit lange project ben ik betrokken geweest bij een kleiner project van ongeveer 4 weken. Dit bracht mij weer hele nieuwe uitdagingen. Zo werkten we met een team van 3 man aan het rapport in een kort tijdsbestek en zat ik bij de klant aan tafel om toe te lichten hoe wij bepaalde analyses hadden opgezet.

Ieder project kent zijn eigen uitdagingen en leerzame onderwerpen. Er wordt continu gekeken naar hoe het voor iedereen uitdagend blijft en daarnaast is er alle ruimte om zelf gedurende een project aan te geven wat je nog graag zou willen leren. Aan het eind van ieder project evalueer je met een manager hoe het is gegaan, wat je nog beter zou kunnen doen en hoe je dit mee kan nemen bij een volgend project. Op deze manier ben je zelf heel bewust bezig met je eigen ontwikkeling en dit helpt je in de stappen die je daarna nog wilt zetten.

Cultuur en sfeer

Bij TS is het soms even hard werken, je zit wel eens wat langer op kantoor, maar je zal er dan niet alleen zitten. Een project doe je samen met je collega’s en je zult dan ook samen langer op kantoor zitten om de opdracht af te maken. Daarnaast zijn collega’s altijd bereid om je te helpen en dingen uit te leggen. Er is een goede recht-door-zee cultuur waarbij je weet waar je aan toe bent.

Terugkijkende op mijn eerste jaar besef ik mij dat ik op een plek zit waar ik het maximale uit mijzelf kan halen, continu aan het leren ben en er ook nog plezier in heb.

Karlijn van der Hoeff

Business Analyst Transaction Services

Karlijn van der Hoeff heeft Organisation Economics gestudeeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds juni 2015 is zij werkzaam bij Deloitte Financial Advisory Services, als Business Analyst op de afdeling Transaction Services.

Deloitte een van de snelste stijgers favoriete werkgever bij STEM-talenten

  • Deloitte Nederland
  • 01 juni 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven