Deloitte een van de snelste stijgers favoriete werkgever bij STEM-talenten

  • Deloitte Nederland
  • 01 juni 2016
Deloitte

Ondanks de dalende aantrekkelijkheid van consultancy, accountancy en financiële dienstverlening onder studenten, handhaaft Deloitte haar positie op de lijst met favoriete werkgevers voor commerciële en business-studenten en is tevens een van de snelste stijgers bij STEM-studenten. Dit zijn studenten met een studieachtergrond in Science, Technology, Engineering of Mathematics.

Elk jaar onderzoekt onderzoeksbureau Universum welke bedrijven starters het meest interessant vinden als werkgever. Deze week zijn de resultaten van 2016 bekend gemaakt. En de resultaten zijn goed nieuws voor Deloitte!
 
Onze CHRO Sander Nieuwenhuizen is geïnterviewd door BNR. Luister het fragment terug. Ook is er een artikel in het FD verschenen.

Trends

Twee duidelijke trends zijn te zien in de resultaten van het onderzoek:  

  • De industrieën ‘Consultancy’, ‘Big 4’ en ‘Financiële dienstverlening’ zijn gedaald in aantrekkelijkheid als werkgever. De industrie die is gestegen in aantrekkelijkheid is ‘Fast Moving Consumer Goods’.
  • Studenten hebben jarenlang de intellectuele uitdaging die ze aan kunnen gaan bij werkgevers als meest belangrijk gezien in de keuze voor een baan. Dit jaar is dit veranderd. Studenten geven dit jaar aan dat ze internationale carrièremogelijkheden als meest belangrijk waarderen.

Commercial & Economics students

Ondanks dat populariteit van onze sector is gekelderd heeft Deloitte haar positie op de ranglijst van aantrekkelijke werkgevers behouden. Hiermee stond en staat Deloitte op plek 26. Zowel EY, PWC als KMPG zijn gedaald. Heineken, KLM en Google vormen de top drie van bedrijven voor starters met een commerciële/economische studie.

STEM-studenten

En nog meer goed nieuws. Deloitte's ambitie was om een sterke stijging te realiseren ten opzichte van afgelopen jaar bij STEM-talenten. Dit jaar bekleden wij dan ook plek 58 (vorig jaar 76) en staan daarmee in de top vijf snelste stijgers van het afgelopen jaar. Vorig jaar waren wij de eerste van de Big 4 bij STEM-talenten en deze positie hebben wij verstevigd door verder uit te lopen. De top 3 bedrijven voor STEM-starters zijn: Google, Apple en Philips.

Deloitte Nederland

Hacken voor het goede doel

  • Roel Bierens
  • 30 mei 2016
Hacken voor het goede doel
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven