Deloitte en de “Cloud”

  • Noufissa Aiad
  • 04 april 2011

“Cloud computing”, je hebt de laatste tijd ongetwijfeld hierover gehoord of gelezen. “Cloud computing” is een nieuwe trend in IT. Het is een hype en het is hot.

Maar wat betekent ”Cloud computing” eigenlijk? Doet Deloitte daar ook aan mee? Dat lees je in deze blog.

“Cloud computing” is in het kort: "het via internet op aanvraag beschikbaar stellen van diensten zoals hardware, software en gegevens". In essentie komt het erop neer dat software en documenten, die vroeger op de pc stonden, verhuizen naar het internet. Deze aangeboden diensten bieden een alternatief voor traditionele fysieke infrastructuur en softwareapplicaties. Een goed voorbeeld hiervan is Google Docs. (Google Docs is een dienst die documenten in the Cloud beschikbaar stelt.)

“Cloud computing” is de laatste jaren sterk in opkomst. Er verschijnen steeds meer applicaties die alleen nog op de server van de aanbieder staan en dus niet meer gedownload worden; de gebruiker gebruikt deze applicaties via internet. Deze applicaties vallen binnen de Cloud onder de noemer Software as a Service (SaaS).

Met “Cloud computing” profiteert een bedrijf van schaalbaarheid en beschikbaarheid en betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik. Er zijn zeker ook zorgpunten, zoals beveiliging en betrouwbaarheid, veel bedrijven hebben hier nog steeds moeite mee.

Deloitte volgt nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van “Cloud Computing”. Zo schrijven zij veel online artikelen over dit onderwerp en hebben zij ook de nodige Cloud-tools ontwikkeld, waaronder de “Deloitte Cloud Navigator”. Deze tool helpt om een ”Cloud Computing” implementatie succesvol uit te voeren en te begeleiden.

Deloitte is in staat bedrijven te helpen met het bestuderen van hun mogelijkheden, beheersen van risico’s, herontwerpen van de organisatie en implementeren van een “Cloud Computing” oplossing die past bij de behoefte van de organisatie.

Vind je het leuk om op het gebied van “Cloud computing” klanten te adviseren? Kom dan werken bij Deloitte.

Noufissa Aiad

Consultant

Deloitte Consulting

En.....wat heb jij vandaag gedaan Papa?

  • Deloitte Nederland
  • 28 maart 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven