Deloitte Finance Inhousedag: Een schot in de roos!

  • Joost Lagas
  • 20 mei 2011

Na de afronding van mijn bachelor Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg begon voor mij het moment van serieuze loopbaanoriëntatie steeds dichterbij te komen. Hoewel ik met de keuze voor een master Financial Management al wist in welke richting ik moest zoeken, maakte dit de keuze voor een toekomstige werkgever er niet minder lastig op. Tijdens een bedrijvendag kwam ik in contact met Deloitte en werd ik gewezen op de Finance Inhousedag: Een uitgelezen mogelijkheid om zowel Deloitte áls de verschillende afdelingen binnen Deloitte Financial Advisory Services beter te leren kennen. Terugblikkend bleek deze dag voor mij een waar schot in de roos:

Na snel kennis te hebben gemaakt met medestudenten begon de dag met een introductie van Deloitte en dan specifiek Financial Advisory Services. Na deze korte presentatie was het tijd om zelf aan de slag te gaan. In teams van ongeveer zes studenten zouden we die dag door middel van een drietal cases een transactie doorlopen. De case bestond uit drie delen: Transaction Services, Corporate Finance en Financial Risk Management.

Tijdens de eerste case van Transaction Services zoomden we in op de over te nemen onderneming en haar financiële situatie. Vervolgens konden we deze financiële gegevens gebruiken in de case van Corporate Finance om tot een waardering van bovengenoemde onderneming te komen. En de laatste case, gegeven door Financial Risk Management, draaide voornamelijk om het afdekken van financiele risico’s van de funding van deze transactie door bijvoorbeeld hedging. Uiteindelijk restte een presentatie van onze adviezen aan een aantal medewerkers en één van de partners binnen Financial Advisory Services; spannend natuurlijk, maar ook erg leuk om te zien waar ieder team die dag aan gewerkt had! Om deze lange dag af te sluiten was er (gelukkig) nog een borrel met diner, waarbij je ook op een meer informele wijze kennis kon maken met de medewerkers van Deloitte en hoe zij het werken op hun afdeling ervaren.

Al met al was deze Finance Inhousedag voor mij een groot succes. Niet alleen heb ik die dag een beter beeld gekregen van de werkzaamheden die Deloitte op financieel gebied verricht, maar ook van de sfeer die Deloitte in mijn optiek kenmerkt. Op basis van de cases en gesprekken met enkele medewerkers sprak Transaction Services mij in het bijzonder aan. Het vooruitzicht om je in korte tijd echt te verdiepen in de cijfers van een onderneming en zo mee te werken aan aansprekende deals heeft mij uiteindelijk doen besluiten om mijn enthousiasme op papier te zetten en naar een stage bij Transaction Services te solliciteren.
Gedurende mijn stageperiode van drie maanden werd het positieve beeld dat ik had van Transaction Services bevestigd. Vanaf mijn eerste dag werd ik meteen bij het team betrokken en zo heb ik gedurende drie maanden niet alleen superveel kunnen leren, maar ook gezellige collega’s leren kennen en een hele leuke tijd gehad. Ik heb gedurende deze periode mee kunnen werken op een aantal leuke en uitdagende projecten, en dit beviel dusdanig dat ik eind november kon tekenen voor mijn eerste baan! Al met al werk ik hier nu alweer zeven maanden, en dit bevalt nog steeds uitstekend. Daarom zou ik iedereen met interesse in dit vakgebied zeker aan willen raden om een van de komende Inhousedagen mee te doen!
 

meer informatie over het event klik hier!

Joost Lagas

Business Analyst

Deloitte FAS

Social media is arbeidsvoorwaarde bij Deloitte

  • Deloitte Nederland
  • 16 mei 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven