‘'Deloitte…? Hoe kom je daar nu bij?’'

  • Ronald Delpeut
  • 11 augustus 2014

Dat was de reactie van mijn leidinggevende bij mijn vorige werkgever toen ik hem vertelde dat ik hun ging verruilen voor Deloitte. Zijn reactie kon ik mij goed voorstellen. Voorheen had ik zelf nooit gedacht ooit bij Deloitte aan de slag te gaan. Te groot en te onpersoonlijk. Ikzelf, als nuchtere Brabander, koos voor een middelgroot kantoor. Volgens het poldermodel, niet te groot en niet te klein. En o-ja, ze boden het hoogste startsalaris.

5,5 jaar later en ontzettend veel wijze lessen verder, was het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik kreeg het gevoel dat mijn leercurve daalde en miste de uitdaging. De uitdaging om intellectueel op het randje van je kunnen te moeten balanceren en om de verwachtingen van je cliënten en collega’s te overtreffen. Deze high performance cultuur haalt het beste in mij naar boven en geeft energie en voldoening. Het verlaten van de accountancy was geen optie; ik wilde en wil die RA-titel behalen en wist heel goed dat ik nog lang niet uitgeleerd was.

Daar zit ik dan, vereerd als ik mij voel, een blog schrijvend voor Deloitte. Deloitte greep mij aan en heeft mij niet meer losgelaten. Dus wat vertelde ik mijn leidinggevende dan? Het klinkt cliché, maar de klik met de mensen van Deloitte was perfect. Een partner (en niet de manager) die je achterna komt om je schrijfmap, die je expres hebt laten liggen, na te brengen in de parkeergarage, is de bevestiging van zo’n klik. Daarnaast was het innovatieve karakter van Deloitte iets wat mateloos boeide en onderscheidde. De aandacht voor opkomende technologieën en het inspelen op de gevolgen daarvan voor cliënten en Deloitte is ontzettend interessant. Dit zie ik als een belangrijke onderscheidende factor. Dit najaar ga ik met verschillende collega’s in een aantal workshops aan de slag om een propositie te ontwikkelen om onze audits verder te innoveren. En nee, dit is niet in eigen tijd. Cliënten? Van woningcorporaties met complexe derivaten, bedrijfswaardeberekeningen en grote bouwprojecten tot een onderdeel van een beursgenoteerde onderneming uit de VS en tot een stichting van beperkte omvang. Collega’s? Ontzettend aardig, geïnteresseerd en direct waar nodig. Ontwikkeling? Elke collega krijgt de kans zich te ontwikkelen op het tempo waar hij zich fijn bij voelt en passend is binnen de high performance cultuur van Deloitte. Nadelen? Vanzelfsprekend, e-mails worden niet altijd snel genoeg beantwoord, heb af en toe ruzie met mijn laptop en het wachten op de lift duurt soms (te) lang. Hard werken? Uiteraard, maar meestal met voldoening én we hebben onze grenzen. Uitmelken en rijp voor de slacht? Slachten nooit, de mate van uitmelken bepaal je zelf. Salaris? Prima, maar het intellectueel kapitaal dat je verkrijgt is minstens zoveel waard.

Al met al is bij Deloitte (bijna) alles mogelijk zolang je zelf initiatief neemt. Ik vind innovatie interessant dus ik mag meewerken aan een propositie, ik vind recruitment ontzettend leuk dus ik mag ondersteunen bij recruitmentactiviteiten en ik vind onze Fair Chance Foundation een goed initiatief dus ik doe vrijwilligerswerk namens Deloitte. En o-ja, ik controleer ook jaarrekeningen, het liefst complex, waarin ik de opdracht mag aansturen, de controle-strategie kan verbeteren en de cliënten meerwaarde kan bieden.

Het mooiste van dit alles? Je hoeft geen 6 jaar ervaring te hebben. Ook voor starters is bij Deloitte veel mogelijk zolang je zelf initiatief neemt, de ambitie hebt en het beste in jezelf naar boven wilt halen!

Meer weten? Bel gerust of stap eens binnen (tijdens onze vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld)!

P.S. Na 3 maanden blijf ik de mogelijkheden van Deloitte ontdekken. Vandaag een bericht op Insite (Intranet van Deloitte) over de mogelijkheden voor een exchange of secondment binnen het wereldwijde Deloitte netwerk…

Ronald Delpeut

Audit

Na de afronding van het VWO in september 2008 begonnen aan de deeltijdopleiding accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit en gelijktijdig 5,5 jaar gewerkt bij ABAB (een middelgroot accountantskantoor). Vanaf april 2014 werkzaam bij de meest vooruitstrevende accountantsorganisatie. Msc-titel is bijna op zak en dan is de overwinning binnen handbereik. Vrije tijd besteed ik aan tennis (soms), fitness (soms) verre reizen (te weinig), wintersport (precies genoeg) en gezelligheid (is nooit genoeg). Ambitieus om de top te bereiken, houdt thuis niet van opruimen en is verslaafd aan Suits.

Werkenbijdeloitte.nl favoriet onder pas afgestudeerden

  • Deloitte Nederland
  • 07 augustus 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven