Deloitte in de regio – kantoor Middelburg

  • Johan Louwerse
  • 22 juni 2012

Als ik op een bijeenkomst of een cursus ergens in het land vertel dat ik in Middelburg woon en werk, krijg ik wel eens een reactie van: “Goh, dat is ver reizen”. Daarnaast heb ik wel eens de grappig bedoelde opmerking gehoord dat Zeeland het einde van de wereld is. Ik zie het meer als het begin van de wereld. Wat veel mensen niet weten is dat in Middelburg ook een kantoor van Deloitte is gevestigd, het enige Big Four-kantoor in Zeeland.

Ondanks de afstand met de rest van Nederland woon en werk ik graag in Middelburg. Ik ben hier werkzaam als ‘analyst’ bij Tax. In Middelburg zijn er op dit moment acht mensen werkzaam bij Tax. Gezien het kleine aantal personen, houden wij ons voornamelijk bezig met de vennootschapsbelasting. De cliënten die wij van dienst zijn, betreffen voornamelijk bedrijven uit het MKB, die in Zeeland zijn gevestigd. Ook houden wij ons bezig met instellingen uit de (semi-)publieke sector. Aangezien wij onze cliënten ook voor andere belastingen graag van dienst willen zijn, werken wij veel samen met onze collega’s van kantoor Breda. Ook ben ik zelf regelmatig op kantoor Breda te vinden.

Een nadeel dat wij ervaren van de kleinschaligheid van ons kantoor, is dat wij niet alle kennis direct tot ons beschikking hebben. Zo zijn op ons kantoor geen BTW- of loonbelastingspecialisten aanwezig. Natuurlijk kunnen wij wel gebruik maken van de aanwezige kennis op andere Deloitte-kantoren. Een voordeel is wel dat het mogelijk is om snel verantwoordelijkheden te krijgen, omdat er niet altijd een manager aanwezig is. Ook leer je snel om je eigen klussen te managen. Ik heb het verder zelf als prettig ervaren dat ik door de kleinschaligheid van het kantoor mijn collega’s bij de Audit snel heb leren kennen. Binnen ons kantoor wordt het ook gestimuleerd om met collega’s van Audit samen te werken. Zo zitten wij niet als Tax apart op een afdeling, maar zitten we in dezelfde ruimte als de accountants.

Ik zie kantoor Middelburg dan ook als het beste van twee werelden: een kantoor in de regio met veel verschillende mogelijkheden, zowel in opleiding als in klanten. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin bij Deloitte in Middelburg.
 

Johan Louwerse

Tax Analist

Johan studeerde fiscale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Werkzaam binnen Business Tax als analyst in Middelburg.

Workshop kostenmodel Nederlandse vakbond

  • Tom Ros
  • 19 juni 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven