Deloitte Legal: de ideale plek om te starten

  • Wouter van den Berg
  • 28 maart 2017
Wouter

Bij Deloitte ben ik terecht gekomen via een vriend die hier al werkte en mij vertelde dat ze bij Deloitte Legal op zoek waren naar beginnende juristen. Oorspronkelijk was ik gericht op de advocatuur, waarbinnen ik ook al stage had gelopen, maar na mijn kennismaking leek Deloitte Legal me eigenlijk veel spannender. De combinatie van het innovatieve karakter, de technologische ontwikkelingen en de geïntegreerde service die Deloitte aanbiedt, is een hele nieuwe manier van juridische dienstverlening. Op juridisch-inhoudelijk vlak verschilt het werk hier ook niet van het werk bij een advocatenkantoor, op het feit na dat wij niet mogen procederen. Voor mij was dat niet erg; ik wist toch al dat ik de M&A-praktijk in wilde.

TOP-programma

Via het TOP-programma van Deloitte heb ik de eerste 8 maanden in het Corporate-team gezeten en zit ik nu alweer een tijdje in het M&A-team. We werken bij M&A veel samen met Corporate Finance: zij doen onder andere de waardering van het bedrijf, waar wij ons bezig houden met due diligence onderzoeken, de onderhandelingen en het opstellen van de juridische transactiedocumentatie en allerhande verbintenis en ondernemingsrechtelijke zaken. Daarbij werken we op onderdelen nauw samen met de andere M&A disciplines die Deloitte in huis heeft, zoals financieel experts, fiscalisten en pensioenexperts. Zelf vind ik het heel leuk dat je in direct contact staat met cliënten en de (advocaten van de) wederpartij en dat je hier ook als junior daadwerkelijk bij de onderhandelingen aanwezig kunt zijn. Ik heb ook veel zin in mijn volgende TOP-periode: ik krijg de kans om al na 1,5 jaar bij Deloitte voor meer dan een half jaar op secondment naar Londen te gaan. Hoe vet is dat?

Innovatieve omgeving

Ik ben binnen Deloitte onderdeel van het Champions of Disruption-team. Binnen dit programma wordt onderzocht hoe een aantal disruptieve technologieën kan worden ingezet om “de klant” beter te bedienen. Zelf houd ik me daarbij intensief bezig met cognitive technologies/artificial intelligence; hiervoor heb ik ook een cursus mogen volgen in Montpellier bij IBM Watson. Ik krijg dus veel mee van Deloitte’s focus op innovatie.

"De ideale plek om te starten"

Ideale start

Voor mij is Deloitte de ideale plek geweest om te beginnen met werken: er is goede begeleiding, afwisselend en uitdagend werk en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. De sfeer in het team is goed en er is altijd ruimte voor een lolletje. Hoewel we natuurlijk deel uitmaken van de enorme organisatie die Deloitte al vele jaren is, is Legal nog een jonge dynamische en snel groeiende club. Er is veel in ontwikkeling en het is leuk om aan die opbouw zelf bij te kunnen dragen.

Deloitte Legal is een internationaal kantoor waarbij je de mogelijkheid hebt jezelf te ontwikkelen en daarnaast nog tijd hebt voor een sociaal leven. Het is echt work hard, play hard. Tegen degenen die twijfelen zou ik zeggen: kies waar je je prettig bij voelt, maar kijk ook eens breder dan enkel de traditionele advocatenkantoren. Wellicht word je dan net als ik aangenaam verrast! 

Wouter van den Berg

Legal Consultant

In 2015 ben ik bij Deloitte in dienst getreden. Als Legal Consultant adviseer ik nationale en internationale cliënten over alle aspecten van het Nederlandse ondernemingsrecht. Daarnaast maakt ik onderdeel uit van het Legal M&A team en richt ik me met name op juridische due diligence onderzoeken en advisering van transactiedocumentatie (zowel koop als verkoop).

Sander Nieuwenhuizen over Diversity & Inclusion: ‘The right thing to do’

  • Sander Nieuwenhuizen
  • 21 maart 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven