Deloitte New Hire Week 2011

  • Deloitte Nederland
  • 15 juni 2011
Deloitte

Hoe aan te haken bij de professionele TGV die Deloitte heet? Dat was de grote vraag tijdens de New Hire Week 2011, de introductieweek voor 20 nieuwe Business Analysts van de afdeling Consulting. Maandag 21 mei – te – vroeg in de ochtend was de kick-off bovenin de Maastoren (geen kans wordt onbenut gelaten om ons nieuwe staaltje architectuur te showen) en daar vond ook het eerste dagdeel plaats. Bakkie koffie, en het trainingsteam werd rustig voorgesteld. Collegae hadden al gewaarschuwd om zowel het weekend ervoor als erna redelijk vrij te houden maar zo erg kon het toch nooit zijn?

Die illusie verdween als sneeuw voor de zon toen we vier uur later arriveerden in een chique hotel in Spa, België. Met slechts een paar minuten om in te checken begon meteen de eerste workshop. Over wat je – tot dit moment – dacht dat jouw natuurlijke rol in een groep meestal was. Het was het startpunt van een fantastische week.

Onder het motto “what happens in Spa, stays in Spa” werd een veilige leeromgeving gecreëerd, waarin je gestimuleerd werd om vooral ook eens de fout in te gaan. De opdrachten waren slim in elkaar gezet en de trainers hadden de juiste snaar geraakt want de groepen waren retefanatiek. Behalve in de voor de hand liggende interviews en presentaties werden we ook in de Belgische natuur flink getest op zowel teamwork als conditie. Een paar stevige confrontaties met dito feedback konden niet uitblijven, en persoonlijke verbeterpunten bleken wel degelijk te bestaan.

Gelukkig werd ook aan de innerlijke consultant gedacht, met Bourgondische lunches en diners en baantjes trekken in de hottub (dat wil zeggen, als het hotelpersoneel zelf even geen private parties had). En voor wie ’s avonds nog energie overhad: de bar in met beats van DJ Koekkoek ft. James. Zo hadden we de kans om van onze nieuwe collega’s meer te weten te komen dan alleen de professionele skillset. De laatste huisgenoten werden gevonden, AwakeFest groepjes gevormd en partnerschappen voor bij het koffieapparaat aangegaan.

Vrijdagochtend kwamen na tweeëneenhalf uur slaap de opdrachten samen in de eindpresentatie aan een klant. Uiteraard hard binnengekopt! Die middag gingen we, een stapje dichterbij het Senior BA-schap, moe maar voldaan de bus naar Rotterdam in. Dankbaar maakten we gebruik van de mogelijkheid om even 3 uur te tukken voordat we op de vrijmibo alle vriendjes weer konden bijpraten. Emilie, Sonja, Rob en Niels: onwijs bedankt voor een waanzinnige week, jullie zijn een topteam!

Voor mij is Deloitte, nóg meer dan ik had verwacht, een 2.0 werkgever. De veranderende arbeidscultuur wordt hier omarmd als logisch in plaats van lastig. 20 jaar bij hetzelfde bedrijf werken is niet meer vanzelfsprekend. Je carrièrepad is vooral het resultaat van je eigen keuzes en durf. Werk hoort je energie te géven. Investeren doe je in jezelf. En op je bek gaan is een voorwaarde om te kunnen leren, zoals we allemaal hebben gemerkt.
Morgen begin ik op een nieuw project. Ik kan niet wachten…


 

 

Marien de Bruijn werkzaam als Business Analyst  

Deloitte Nederland

Het Nederlandse land weer onder mijn voeten

  • Deloitte Nederland
  • 10 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven