Deloitte partners in de Top 50 van ‘Meest Invloedrijke Internationals’

  • Deloitte Nederland
  • 13 april 2012
Deloitte

De International Correspondent, een tijdschrift gericht op CxO’s en managers van internationale bedrijven, reizigers en expats, heeft onlangs de ‘50 most influential internationals in The Netherlands’ lijst gepubliceerd. In de ranking van 2012 zijn twee partners van Deloitte Consulting, Bernard van der Vyver (Human Capital) en Maureen Hughes (Supply Chain), opgenomen.

Samen met James Parker (ex-McKinsey partner) staan zij als enige werknemers van een professionele dienstverleningsorganisatie in Nederland op de lijst. Nummer #1 is Peter Voser (CEO Shell), andere bekende mensen in de Top 50 zijn Eric Meurice (#2; CEO ASML), Nancy McKinstry (#9; CEO Wolters-Kluwer) en Steve McLaren (#28; coach F.C. Twente). (Afbeelding afkomstig van de website: The International Correspondent)

Na het bekend maken van de nominatie zijn Bernard van der Vyver en Maureen Hughes kort geïnterviewd.

 

Gefeliciteerd met de nominatie voor de lijst ‘50 most influential internationals in the Netherlands’! Hoe hebben jullie deze geweldige prestatie gevierd?

Bernard: Ik had een South African braai! Met een Nederlands biertje, gevolgd door een glas Italiaanse wijn…
Maureen: Ik was op klantenbezoek in Engeland toen ik het hoorde. Ik heb het gevierd met een glas Zuid-Afrikaanse rode wijn!

Wat is volgens jou de reden dat je bent benoemd tot een Top 50 invloedrijke international?

Bernard: Hoewel over een lijst als deze altijd valt te discussiëren, is mijn visie dat door gewoonweg op zo’n lijst te staan, al aangeeft hoe invloedrijk je bent! Ik woon pas twee jaar in Nederland en heb het privilege gehad om grote Nederlandse bedrijven zoals Phillips en Shell te adviseren. Mijn leiderschapsrol in de Product & Energie industrie en het Deloitte Consulting Management Team, zijn fantastische platformen voor mij om een bijdrage te leveren. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Maureen: Mijn man zou zeggen dat ze niet veel keuze hadden uit kandidaten… maar om het positief te benaderen, al sinds mijn geboorte ben ik een wereldburger. Ik ben geboren in Nigeria en heb altijd geprobeerd om van mijn woonplaats, mijn thuis te maken. Nederland is ‘mijn thuis’ en ik heb mijn best gedaan om mijn bijdrage te leveren aan de economie en het talent van Nederland.


Wat is volgens jou de belangrijkste business prestatie die je hebt behaald sinds je in Nederland woont?

Bernard: Op deze lijst komen te staan! Nee grapje, dat is geen gemakkelijke vraag. Ik ben opgegroeid in een relatief eenvoudige omgeving in de Zuid-Afrikaanse country side. Als kind had ik nooit kunnen dromen dat het mogelijk zou zijn om als partner in één van de grootste én wereldwijde professionele dienstverleningsorganisaties (182.000 mensen!), uitzonderlijke bedrijven te bedienen en te adviseren in hun organisatie strategie.

Maureen: Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, maar als buitenlandse vrouw ben ik er trots op dat ik Partner ben geworden bij twee van de big 4 organisaties in Nederland. Het adviseren van een aantal van de werelds’ meest prestigieuze bedrijven gedurende mijn 30-jarige carrière, zou hoog op de lijst komen, evenals mijn ‘diversity championing’ rol binnen Deloitte Consulting Nederland.

Naast deze persoonlijke erkenning, kan je nominatie ook worden gezien als een erkenning van de leidende positie van Deloitte in de markt. Hoe heeft Deloitte Consulting jou ondersteund in de nominatie?

Bernard: Ik zeg altijd tegen onze mensen: binnen Deloitte kun je zo veel carrières hebben als je wilt. Ik ben een goed voorbeeld daarvan: als entrepreneur heeft Deloitte mij in mijn carrière kansen geboden te groeien en excelleren in het werk dat bij mij past. Daarbij gaf Deloitte mij de mogelijkheid de plaatsen en rollen te kiezen die ik wilde, door gebruik te maken van een geweldig partner-netwerk en de wereldwijde mogelijkheden die 150 landen met zich mee brengen. Deloitte is een unieke organisatie!

Maureen: Eenvoudig op elke denkbare manier. Deloitte heeft mij de vrijheid gegeven en mij aangemoedigd om een ware entrepreneur te zijn. De support die ik krijg van mede Partners en de teams waarmee ik heb mogen werken, is ongeëvenaard.

Over Bernard van der Vyver

Bernard van der Vyver, voormalig Partner van Deloitte Zuid-Afrika, is nu Partner en lid van het Management Team van Deloitte Consulting Nederland. Van der Vyver is een Human Capital strategie adviseur met een focus op corporate Learning & Development. Tevens is Van der Vyver leider van de Consulting Industrie Product & Energie.

Over Maureen Hughes

Maureen Hughes is Strategie & Operations Partner bij Deloitte Consulting Nederland, verantwoordelijk voor de Media Industrie. Eerder werkte ze voor o.a. Ericsson, Coca Cola, Heinz, Disney, Warner Bros, Paramount en Sony. Voordat ze bij Deloitte kwam, werkte ze als Partner bij E&Y in Nederland.
 

Deloitte Nederland

Van verbazing in verbazing vallen

  • Laurens Wijtvliet
  • 12 april 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven