Deloitte REA, een jaar na dato

  • Pieter-Bart Visscher
  • 14 maart 2012

Uitkijkend over Rotterdam kon ik vanuit mijn kamer de bouw van de Maastoren volgen. Verdieping per verdieping verrees in mijn zichtveld het hoogste kantoorgebouw van de Benelux. Ondanks dat ik al in de bouwfase kon wennen aan het ontwerp, kon ik niet gelijk zeggen dat ik het mooi vond. Het is toch een soort monoliet, een menhir, een opgestoken vinger in het landschap. Indrukwekkend, doordacht en kwalitatief hoogwaardig, dat zeker, maar mooi? Wat me als semi-Zeeuw echter aansprak was de intelligente manier waarmee land op het water werd gewonnen. De toren is gewoon in de Maas gezet (!) en zo is een van de mooiste plekjes van Rotterdam bemachtigd.

Via een Bedrijvendag op de universiteit kwam ik in aanraking met Deloitte Real Estate Advisory, nog niet wetende dat het een toekomstige huurder van de Maastoren was. De eerste indruk met hen was gelijk goed. Intelligente en daadkrachtige professionals met een goed gevoel voor humor. Hun uitleg van het vakgebied was helder en kordaat, in de folder stonden klinkende termen als management consultancy, boardroom advisory, strategische en organisatorische vraagstukken voor de grootste spelers in de vastgoedmarkt. Zoals zo vaak had ik bedenkingen bij de ronkende teksten, maar de case die werd behandeld en de interviewrondes met medewerkers hadden mijn interesse verder aangewakkerd.

Toen de Maastoren uiteindelijk werd opgeleverd en er met grote letters “Deloitte” op kwam te staan, werd het voor mij duidelijk.Werken bij een van de mooiste adviesclubs in de vastgoedmarkt in combinatie met het werken op een van de mooiste locaties van Nederland, het kon niet beter. Na diverse sollicitatierondes kon ik begin 2011 aan de slag bij het strategie en organisatie team. Los van wat onhandigheden met toegangspassen en ICT, was alles uitstekend geregeld. Goede faciliteiten, leuke welkomsttrainingen, meerdere introductiegesprekken, het zat allemaal goed in elkaar.

 

De beloftes uit de folders van Deloitte Real Estate Advisory zijn meer dan waargemaakt. In wisselende teams heb ik projecten gedaan voor de grootste ontwikkelaars, beleggers, woningcorporaties, en bouwers. De inhoud van de projecten liep flink uiteen, van complexe strategische koerswijzigingen tot innovatieve besparingsmogelijkheden. Vanaf de eerste dag krijg je verantwoordelijkheden en word je uitgedaagd mee te denken. Geen dag was hetzelfde, geen week had dezelfde uitdagingen, geen maand kende dezelfde indeling. De persoonlijke flexibiliteit die dat vergt is groot, maar het geeft ontzettend veel voldoening als je een mooi product voor de deadline kunt opleveren.

Terugkijkend kan ik me geen mooier begin van mijn loopbaan wensen. Een fijne werklocatie, leuke collega’s, interessante opdrachten, perfecte faciliteiten en veel afwisseling. Wat wil je nog meer? Wat wil jij nog meer?

 

Pieter-Bart Visscher

Business Analyst

Na zijn BA aan de Roosevelt Academy in Middelburg te hebben gehaald, studeerde Pieter-Bart af in Bouwkunde (TUDelft) en Economie (Erasmus Universiteit). Hij woont in Goes, is getrouwd en heeft een zoontje. Hij houdt van de zee, auto’s, Nederlandse literatuur, sigaren, het protestantisme en de Bourgogne. Pieter-Bart luistert graag naar jazz, lounge en baroque. Hij twittert over zijn werk onder de naam @pbvisscher

De toegevoegde waarde van gokken?

  • Ronald van Etten
  • 12 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven