Deloitte Reaching Peaks 2013 - Van collega’s naar een hecht team!

  • Ronald van Etten
  • 19 juni 2013

Introductie
Tijdens de introductiesessie van Deloitte Reaching Peaks editie 2013, lijkt het een feest der herkenning. Het lijkt alsof het alleen maar bekenden zijn die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de expeditie van dit jaar. Tijdens de verhalen over de afgelopen expedities naar Mount Ararat en twee maal de Kilimanjaro gaan er steeds meer ogen glunderen, iedereen wil erbij zijn en vooral geen spijt hebben van het juist niet inschrijven. De inschrijflijsten worden dan ook gretig gevuld met persoonlijke voorkeuren. De keuze was uit vier verschillende expedities naar vier verschillende bergen (Elbrus, Mont Blanc, Kilimanjaro en Ararat) en drie extreme challenges voor gevorderden.

Kick-off
Dan volgt een spannende tijd met veel vragen; ‘Welke expeditie wordt het?’ of belangrijker nog ‘Wordt het de door mij aangegeven voorkeur?’. Naarmate de tijd verstrijkt lijkt er meer en meer op zijn plaats te vallen: drie opties over én de voorkeurskeuze zit er nog bij, twee opties over en wederom is mijn voorkeurskeuze nog present. Uitslag: mijn voorkeurskeuze is het geworden, de Kilimanjaro! Tijdens de kick-off meeting zijn er veel minder bekenden dan verwacht, wat het ideaal maakt om een band op te bouwen met nieuwe collega’s en de band met de enkele bekenden nog sterker te maken.

Teamvorming
De band met het team wordt naarmate de tijd verstrijkt continue hechter, niet op de minste plaats door het vele contact wat er over en weer gaat over van alles en nog wat. Van sportschema’s tot blessures tot persoonlijke doelstellingen. Tijdens het eerste conditionele test moment werd de band van ‘onbekenden’ opgerekt tot ‘we hebben het idee dat we het samen gaan redden’ en enkele dagen later, tijdens de ‘BaseCamp’ meeting, is de band dan ook versterkt tot ‘teamleden’ en is het doel om één team uit te gaan stralen.

Programma
Op het programma staan de vervolgstappen uiteengezet, met als doelstelling elkaar door en door te leren kennen. Enerzijds voor de veiligheid en anderzijds om voor elkaar door het vuur te gaan! Een kleine greep uit de activiteiten: elke maand fysiek samenkomen om de teamgeest te versterken, dagelijks geestelijk samenkomen door aan de persoonlijke conditie te werken, een techniek training in de Ardennen om langer dan 4 uur met elkaar bezig te zijn en ten slotte in een week samen tot grootse hoogte te geraken!

Deloitte
De gevoelens die op dat moment spelen zijn natuurlijk moeilijk uit te drukken, maar voor nu kan de vergelijking getrokken worden met een projectteam binnen Deloitte: vaak wordt er begonnen met onbekenden, maar door de intensieve, vaak erg drukke, manier van samenwerken worden elkaars krachten en tekortkomingen ontdekt en natuurlijk aangesterkt!

Durf jij volgend jaar deze uitdaging aan te gaan? Ben jij de eerste kandidaat van Reaching Peaks 2014? Bekijk de website en houdt de blogs in de gaten voor meer informatie en updates. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Niels Koekkoek.

www.DeloitteReachingPeaks.nl

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Pensioen: niet later, maar nu

  • Christian Burger
  • 17 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven