Deloitte Reaching Peaks 2013 - Voorbereiding is cruciaal!

  • Ronald van Etten
  • 23 september 2013

Van jongs af aan is er ingegoten dat 'tè' nooit goed kan zijn, behalve in tevreden. (recent is 'testen' toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen). Hoewel het aardig is om IT systemen te testen, is het wellicht veel interessanter om collega's op de proef te stellen, wat zijn hun limieten en wanneer stoppen zij met voldoen aan de eisen?

Navigatieskills
Elementair onderdeel van Deloitte Reaching Peaks is het uitvinden wie er over de beste navigatie skills beschikt. Waar het bij sommigen (lees: ondergetekende) ophoudt bij het kunnen onderscheiden van links, rechts én naar boven (dat is immers het doel), zijn anderen veel beter. Bij trainingskamp in de Ardennen bijvoorbeeld; niet het reguliere -gebaande- pad volgen, maar 'gewoon' 150 meter omhoog gaan via een helling van 65%...

Uitrusting
Naast testen om het testen komt er ook een deel functioneel testen kijken bij een expeditie. In de loop van de voorbereidingen zijn er tal van pas-sessies voorbij gekomen om jassen, tassen, broeken, handschoenen en, jawel, zelfs thermosflessen te testen. Waar ondergetekende z'n vingers brandde aan een wel heel enthousiast warmhoudende thermosfles, zijn andere teamgenoten al druk in de weer met het prepareren van 'instant-rijst-met-smaakje'-zakjes. Ondanks dat het leek alsof die rijst niet bij het gehele team in de smaak viel, was het toch prima te versmaden (alhoewel dat ook kan komen door mijn iets recentere herinneringen aan de studentenkeuken).

Lichamelijk
Daarnaast is het van belang het gestel van zowel binnen als buiten tot limieten te doen bewegen. Enerzijds moeten de conditie, spieren en gewrichten op orde zijn. Anderzijds komt de mentale kant in de voorbereidingen aan bod in de vorm van de volgende vraag: 'Wat als er iets gebeurd?'. Hierbij wordt niet op de persoon zelf gedoeld, dat is immers prima geregeld; mocht er wat gebeuren zijn er voldoende veiligheidsmaatregelen in stelling. Waar echter minder op voorbereid kan worden is het moment er iets gebeurd met naasten, anders gesteld: zij die thuis blijven. Zijn er grenzen aan wat wel en niet gecommuniceerd mag worden, wat is een reden om per direct naar huis te gaan of zelfs in welke situaties wordt het 'even slikken en weer doorgaan!'?

Elkaar, maar vooral jezelf
De doelstelling van het Ardennenweekend was om elkaar tegen te gaan komen, misschien zelfs een beetje om botsingen teweeg te brengen. Als het aan het team ligt is dat de enige doelstelling die - in de voorbereiding - niet behaald is. Voor de begeleiding viel het waarschijnlijk een beetje tegen; het team ligt elkaar goed, er wordt goed op elkaar gelet en de team-geest is grandioos!

Om dit te bewerkstelligen moet er natuurlijk het dichtst bij huis begonnen worden. Blijf continue eigen grenzen opzoeken en verleggen, gaat het een poosje gemakkelijk vraag dan hardop: 'wat kan ik doen om mezelf te triggeren?'. Het allerbelangrijkste blijft ondanks dat toch het zoeken naar nabijheid van gelijkgezinden om samen tot op grote hoogte te geraken!

Durf jij volgend jaar deze uitdaging aan te gaan? Ben jij de eerste kandidaat van Reaching Peaks 2014? Bekijk de website en houdt de blogs in de gaten voor meer informatie en updates. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Niels Koekkoek.

www.DeloitteReachingPeaks.nl

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Onderscheid is de kracht van het grootste talent

  • René Klerks
  • 19 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven