Deloitte Tax: Lanceer je eigen carrière!

  • Rosanne Goodijk
  • 12 februari 2016

Als jong meisje droomde ik al van een baan als advocaat, zeker tijdens het kijken van series zoals Ally McBeal en Boston Legal. Toen ik als student via een Bedrijvenweek in aanraking kwam met Deloitte, was er direct een klik! Ik wilde dolgraag werken bij een groot en uniek belastingadvieskantoor. En Deloitte was op zoek naar creatieve personen met een bredere interesse dan alleen het uitzoeken van een fiscaal vraagstuk. Die dag is de relatie ontstaan en ook na mijn studie wist ik het zeker: bij Deloitte wil ik mijn carrière als Tax Lawyer starten. 

Als Tax Lawyer word je uitgedaagd om:

  • op basis van een goede relatie met de cliënt samen na te denken over de day-to-day business fiscale vraagstukken
  • de ontwikkelingen wereldwijd in het vizier te houden en met een fiscale bril te bekijken
  • mee te denken over alle aspecten van het veranderende business model waar elk bedrijf mee te maken krijgt

Zelf voelde ik me het meest aangetrokken tot Consumer Business cliënten, denk aan Food & Beverages, Retail en Fashion. Daarom heb ik gekozen voor het Internationale Vennootschapsbelasting CB Team.  

Gevarieerd

Het mooie van ons werk is dat geen enkele dag er hetzelfde uitziet. Zo ben je samen met je accountteam (waar naast vennootschapsbelasting ook Transfer Pricing, btw, loonbelasting aangesloten zijn) verantwoordelijk voor alle ‘tax-zaken’ die spelen bij je cliënt. Daardoor werk je met dit brede team aan allerlei projecten die samen met de cliënt worden opgepakt. 

De ene maand zijn we bezig met een Business Model Optimization project waarbij we met veel verschillende collega’s van buitenlandse kantoren samenwerken en verschillende modellen scenario’s uitwerken. Een maand later vliegen we met de cliënt naar verschillende vestigingen in Europese steden om het finale stappenplan daadwerkelijk te implementeren. 

Bekende cliënten

Extra interessant is het dat Consumer Business cliënten vaak erg bekend zijn en soms ook in het nieuws komen. Daarnaast zie je ze regelmatig in de supermarkt of op vrachtwagens op de snelweg. Zo hebben we bij een grote snoepjesfabrikant verschillende herstructureringen binnen de groep, transfer pricing projecten en innovatieboxprojecten gedaan. Maar ook grote M&A-projecten, zoals de overname van een andere snoepfabrikant door onze cliënt, wordt door ons accountteam opgepakt. 

Het fraaie van ons werk is dat we door de vele contactmomenten met de cliënt een hechte relatie opbouwen en daardoor een ontzettend leuke vertrouwens- en vriendschapsband is ontstaan. Na 1,5 jaar ervaring mocht ik bij deze snoepjesfabrikant als in-house Tax Manager bij hen op kantoor interne projecten oppakken. Hierdoor heb ik veel geleerd, maar ook ervaren hoe is het is om met Deloitte als adviseur samen te werken. Erg leuk om ook eens aan de andere kant van de tafel te zitten! 

Inmiddels werk ik weer fulltime bij Deloitte, maar blijf ik als Manager het overall contactpersoon bij de diverse projecten die nu wereldwijd rijken.

Innovatie heel belangrijk

Ook innovatie speelt een grote rol bij ons werk gezien de impact van de exponentieel groeiende technologieën op al onze cliënten. Wij organiseren intern regelmatig sessies om de impact hiervan met elkaar te bespreken. Daarnaast organiseert Deloitte veel events die ons blijven stimuleren om mee te gaan met deze ontwikkelingen. Zo kunnen wij als gesprekspartner bij de cliënt de gevolgen hiervan voor hun business bespreken. Met de komst van zelfrijdende auto’s en Virtual Reality gaat er zoveel veranderen en dat moment zou wel eens sneller aan kunnen breken dan je denkt!

Onderhandelingen en deals

Ik vind het een fantastische uitdaging om in een pittige zaak waarbij we samen met de belastingdienst en de cliënt in onderhandeling zijn, op zoek te gaan naar juist die feiten en analyses die het mogelijk maken om tot een meest ideale deal voor de cliënt te komen. Met de veranderende wereld om ons heen en de steeds kritischere blik van de consument, blijft het elke keer weer een uitdaging om tot een meest gunstige oplossing te komen. Het geeft een heerlijk gevoel om na een drukke periode tijdens het project dit soort mooie ‘deals’ met de cliënt te vieren. En op die momenten waan ik me toch echt even in het wereldje van Suits…! :-)

Rosanne Goodijk

Global Business Tax - Manager

Sinds het afronden van de Master Fiscaal Recht/Economie in Tilburg, is Rosanne alweer 5,5 jaar werkzaam bij Deloitte Rotterdam en Amsterdam als Tax Manager binnen het Global Business Tax CB team, met de focus op Consumer Business cliënten wereldwijd. Naast het tax werk is zij als TOP Owner verantwoordelijk voor het TOPtraject gedurende de eerste twee jaar van analisten binnen Tax & Legal. Tevens is Rosanne als Lab Manager betrokken bij zowel het Tax Executive Transition Lab als wel het Tax Team Transformation Lab en maakt zij onderdeel uit van het Innovative Tax Solutions team.

Van Deloitte M&A inhousedag tot Business Analyst bij Transaction Services

  • Marijn Compagner
  • 28 januari 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven