Deloitte vanuit drie verschillende dimensies

  • Marit Verstappen
  • 09 oktober 2012

Het is inmiddels een jaar geleden dat ik een blog schreef over mijn ervaringen als Ideale Bijbaner. Momenteel werk ik twee dagen in de week als werkstudent voor het kennismanagement Indirect Tax. Meestal ben ik werkzaam op kantoor Breda, maar om de week neem ik ook een kijkje op kantoor Rotterdam, waar het Wetenschappelijk Bureau zich bevindt. Deze afwisseling tussen het ‘knusse’ kantoor in Breda en het grote kantoor in Rotterdam (met een prachtig uitzicht vanuit de 20e verdieping op de Erasmusbrug) vind ik erg leuk. Bij het Wetenschappelijk Bureau houd ik me vooral bezig met alle nieuwe jurisprudentie binnen de btw. Deze nieuwe jurisprudentie wordt aandachtig bestudeerd en vervolgens wordt er bekeken of er een alert of nieuwsbrief item geschreven moet worden. Ook ben ik erg druk met het bijhouden van de werkomgeving.

In de periode juli tot en met september liep ik naast mijn werkstudentschap een scriptiestage binnen Deloitte. Dit deed ik twee dagen in de week op kantoor Breda op de afdeling Indirect Tax waar ik erg veel begeleiding kreeg bij het schrijven van mijn masterscriptie. Hoewel mijn scriptie na deze luttele drie maanden nog lang niet af is, ben ik wel al flink gevorderd dankzij de goede begeleiding. Uiteindelijk gaat mijn scriptie over Intracommunautaire Transacties binnen de btw. Ik ga onderzoeken hoe het Europese btw-stelsel nog beter geharmoniseerd kan worden zodat grensoverschrijdende transacties minder problemen met zich meebrengen. Hierbij maak ik ook een vergelijking naar de btw-stelsels van andere (niet-)Europese landen.

De afgelopen maanden heb ik de organisatie vanuit drie verschillende rollen leren kennen. Vanuit deze gedachte ben ik vanaf september studentrecruiter voor fiscale studenten geworden. Het is mijn taak om binnen mijn eigen netwerk talentvolle studenten aan te dragen. Wanneer ik denk dat een student geschikt is voor de Business Course naar Instanbul, het werkstudentschap of de ideale bijbaan binnen Deloitte ga ik een informeel gesprek met de student aan. Daarbij leg ik uit wat Deloitte voor bedrijf is, beantwoord ik vragen van de student en vertel ik over mijn eigen ervaringen. Als ik na dit gesprekje een goed gevoel heb, draag ik de student over aan de recruiters binnen Deloitte, zij zorgen voor het vervolg proces van bijvoorbeeld een werkstudentschap. Bovendien word ik ook in dit traject goed begeleid, zo heeft er een speciale traingingsmiddag plaats gevonden met afsluitend een diner met alle studentrecruiters. Kortom: er zijn erg veel mogelijkheden voor studenten binnen Deloitte.

Mijn werkstudentschap voor het kennismanagement bevalt me zo goed, dat ik gevraagd ben om dit de komende twee jaar te blijven doen voor twee dagen per week. De overige drie dagen zal ik in de praktijk aan de slag gaan. Deze afwisseling lijkt me super leuk en ik heb ook heel veel zin om vanaf januari fulltime aan de slag te gaan, maar ik moet natuurlijk eerst mijn masterscriptie afronden. Nadat ik in januari en februari geproefd heb van het student-af zijn, wat waarschijnlijk erg vermoeiend zal worden, ga ik ongeveer vijf maanden rondreizen door Zuid-Amerika. Vanaf september zal ik dan weer helemaal opgeladen zijn om fulltime van het werkende leventje te gaan genieten. Ik houd jullie op de hoogte! 

Marit Verstappen

Werkstudent

Marit werkt naast haar master Fiscale economie (Universiteit van Tilburg) als Werkstudent bij Deloite Tax.

Vandaag de laatste kans om je in te schrijven voor dé HBO business course van Nederland

  • Geert-Jan Ottenheym
  • 08 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven