Deloitte wint Roze Slot: 'Diversiteit is realiteit'

  • Anne Ardon
  • 29 maart 2019
Anne

Op 12 maart 2019 nam Anne Ardon namens Deloitte het Roze Slot in ontvangst, een prijs voor de cyber security organisatie met de meeste vrouwen in dienst. Anne is consultant bij Deloitte Risk Advisory en wij vroegen haar hoe het is om binnen Cyber Security én Deloitte te werken.  

Anne werkt veel met klanten samen om hun cyber security te verbeteren: “Mensen denken dan vaak aan mannen met truien die in een donker hok schermen vol groene lettertjes analyseren, maar in de praktijk is cyber security veel breder. Naast ethische hackers die zich bezighouden met het vinden van kwetsbaarheden in applicaties, websites en andere systemen, hebben we ook collega’s die alles weten over hoe je veilige systemen bouwt, hoe je privacyvraagstukken in je organisatie aanpakt of hoe je een stevige security-organisatie opbouwt. Daarnaast doen we veel aan awareness, site-assessments en helpen we organisaties op andere manieren hun bedrijf zo veilig mogelijk te maken.”

Bijna drie jaar geleden begon Anne als werkstudent bij Deloitte, inmiddels is zij Consultant binnen het Strategy team: “Dit team zou je kunnen zien als de brug tussen ‘die hard’ cyber security en de rest van de organisatie.”

Diversiteit is realiteit

In maart mocht Anne namens Deloitte het Roze Slot in ontvangst nemen: "Onze cyber security afdeling heeft in Nederland de meeste vrouwen in dienst. Met 24% vrouw zit Deloitte hiermee ruim boven het gemiddelde. Deloitte ziet diversiteit als de realiteit. Cyber security bevat verschillende thematieken, dus je hebt ook mensen met verschillende expertises nodig om cyber security integraal aan te pakken. Ethische hackers zijn hard nodig, maar daarmee pak je maar een deel aan."

"Cyber security bevat verschillende thematieken, dus je hebt ook mensen met verschillende expertises nodig om cyber security integraal aan te pakken."

Als het gaat over diversiteit denkt Deloitte op een vergelijkbare manier: hoe kunnen we als organisatie een cultuur hebben waarin mensen met diverse achtergronden zich op hun best kunnen inzetten en ontwikkelen? Anne: "Het gaat veel verder dan nummers. Het gaat over open staan voor de ideeën van een ander. En over het besef dat naast het ‘stereotype hacker’ nog veel meer mensen bij ons kunnen werken. De discussie is al lang niet meer of diversiteit belangrijk is, maar naar hoe we een zo divers mogelijke cultuur kunnen worden, zijn en blijven.”

Anne Ardon

Consultant Cyber Risk Advisory

Anne Ardon is Consultant binnen het Strategy team van Deloitte Cyber Risk. Buiten haar werk is ze veel online, ontdekt ze graag nieuwe eettentjes in de leukste stad van Nederland (Rotterdam), leest ze graag en doet zij aan yoga.

Een positiever beeld van vluchtelingen

  • Arjan van Dijk
  • 15 maart 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven