‘Deloitter’. Identiteit of werkwoord?

  • Erik Kleyweg
  • 28 februari 2014

4 maanden in dienst en nu al het gevoel alsof ik iedereen ken.

Deloitte heeft mij de kans gegeven om tijdens mijn Master Business Information Management te beginnen aan mijn carrière. In zeer korte tijd ging ik van fulltime student naar een fulltime collega met verantwoordelijkheden, deadlines, collega’s die op je rekenen en sporadisch ouderwetse kantoordagen van 7 tot 7.

Deloitte gaat niet alleen voor het intellectueel maar ook voor de persoon die er achter schuilt. Wat me direct opvalt is de diversiteit van mensen en ondanks de “standaard” hiërarchie die heerst bij een Big Four, is de structuur bij Deloitte toch ontzettend plat. Opvallend en misschien ook wel typerend voor Deloitte is dat ik bij mijn aanstelling direct ben begonnen met opdrachten waarbij ik vanaf dag 1 een uitvoerende rol kreeg. Mijn tweede opdracht was een ISAE3402 verklaring waarbij mijn manager onverwacht naar Amerika moest voor een andere klant. Die week heb ik zelfstandig gesprekken gevoerd met de klant en heb ik de werkzaamheden zelfstandig uitgevoerd. Ik was ineens het aanspreekpunt van Deloitte waarbij ik de schakel was tussen mijn manager en de cliënt! Deze start heeft me absoluut geholpen in mijn verdere opdrachten.

Bij Deloitte krijg je alle vrijheid en mogelijkheden om aan het werk te gaan. Dit neemt natuurlijk niet weg dat er op een gegeven moment gewoon goed gepresteerd moet worden. Dit heb je echter wel 100% zelf in de hand. Persoonlijk ervaar ik dat alles samenhangt met niet alleen de kwaliteit die je levert maar ook met je proactieve houding, hoe je ligt in de groep en hoe leergierig je bent. Alles valt of staat met de proactieve houding die je naar je collega’s en de projecten toe hebt. Het harde werken wordt goed gecombineerd met borrels, grote leerzame evenementen als Risklab, skitrip, (inter)nationale trainingen en veel vrije tijd.

Ik ervaar het werkende leven als ‘Deloitter’ zeker niet als werkwoord. Ik zie het als een identiteit waar je trots op kunt zijn en dat het iets is wat je deelt met collega’s!

Erik Kleyweg

Consultant - Risk Services

Erik Kleyweg is 26 jaar en sinds november in dienst voor Deloitte Risk Services – Controls Assurance. Erik heeft een MSc. In Business Information Management en wil erg graag per september aan de RE-opleiding beginnen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij woon in Rotterdam en heeft een passie voor wielrennen en koken. Voor het wielrennen fietst hij voornamelijk de ‘echte’ klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik, Vattenfall Cyclassics en Limburgs Mooiste.

Scriptiestage bij Deloitte Pension Advisory

  • Vincent Schothuis
  • 27 februari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven