Deloitter in één dag…

  • André Bokma
  • 28 januari 2011

Je kent dat wel: je bent bijna klaar met je studie en je wilt het liefst zo snel mogelijk je eerste plekje in het bedrijfsleven. Wat is er dan mooier dan een wereldwijde organisatie die je binnen een dag een baan aan kan bieden? Ik kon me na een korte introductie met brief en assessment op 8 oktober melden bij Deloitte in Amstelveen voor de selectiedag.

Verloop van de dag
Mijn dag bestond uit drie gesprekken en in elk gesprek met mogelijke collega’s krijg je een goed beeld van wat je te wachten staat. De projecten met verschillende teams, buitenlandse mogelijkheden en vooral persoonlijke ontwikkeling. De gesprekken liepen goed en tussen de sessies door en tijdens de lunch was er tijd om belevingen te delen met mede sollicitanten en Deloitte consultants te vragen naar hun ervaringen. Voor elke sollicitant is er deze dag een mogelijke plek. Mede daardoor is er een hele open sfeer en door alle gesprekken er om heen voel je je al snel thuis. Na mijn derde en beslissende gesprek liep ik dan ook met een tevreden gevoel de deur uit. Dezelfde avond heb ik mijn contractaanbieding via de mail mogen ontvangen!

Vervolg…
Inmiddels zijn ben ik alweer drie maanden verder en nog steeds ga ik met veel enthousiasme richting Amstelveen of voor project naar één van onze vele klanten. Ik ging niet zoals je zou verwachten de eerste weken naar kantoor om rustig dingen op te starten. Op mijn derde werkdag zat ik al in het vliegtuig naar Londen voor een tweeweekse training met Engelse en Duitse collega’s. Gelijk een goed begin om mijn internationale netwerk op te bouwen! Daarnaast heb ik afgelopen maanden geholpen bij verschillende interne en externe projecten waarbij ik veel mensen heb leren kennen en mijn eerste goede ervaringen en leermomenten heb opgedaan.

De selectie dag is de ideale manier om je te kunnen presenteren en te weten te komen of er een match is met Deloitte. Bij andere bedrijven gaan hier soms maanden over heen zonder enige zekerheid. Doordat je met veel mensen gesprekken kunt hebben kun je een goed beeld krijgen van de Deloitte organisatie en jouw mogelijkheden daarin.

Wil je net als ik het meeste halen uit deze dag? Zorg dan dat je van je weet wat je wilt en waarom. Vraag daarnaast iedereen deze dag naar hun ervaringen binnen Deloitte om voor jezelf een goed beeld te schetsen van hoe je toekomst er uit kan komen te zien.  


Inschrijving voor de Consulting Selectiedag - 26 oktober 2012

De eerstvolgende Consulting Selectiedag is op 26 oktober 2012. Ben jij een ambitieuze starter of young professional met maximaal 4 jaar werkervaring? Meld je dan nu (voor 17 oktober) aan voor de Consulting Selectiedag. 

Bekijk hieronder de uitnodiging van vorig jaar.

André Bokma

Business Analyst

André studeerde Technische Bedrijfskunde. Vervolgens volgde hij de master Business Administration (Strategy and Organization) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. André heeft een grote interesse in Mergers & Aquisitions en Supply Chain management. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met motoren, fotografie en sport in de breedste zin.

Zo vergezocht waren onze plannen dus niet

  • Deloitte Nederland
  • 27 januari 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven