Deloitters aan het woord – Van Business Course tot Business Analyst

  • Arjan Ashouwer
  • 03 april 2013

Een ideale combinatie!

Op business course gaan, het schrijven van je scriptie en daarnaast kennismaken met het ‘echte’ werk, een combinatie die ik iedereen kan aanraden!

Zoals vele afgestudeerden kunnen beamen is je studententijd de mooiste tijd van je leven. Na een dikke vier jaar studeren, toen ik net aan mijn master was begonnen, brak voor mij toch het moment aan om na te gaan denken over de toekomst na het studeren. De leukste manier om kennis te maken met misschien wel je toekomstige werkgever, is om mee te gaan met een business course. In november 2011 heb ik mij daarom opgegeven voor de Taxpeditie van Deloitte, de jaarlijkse business course naar een mooie locatie ergens op de wereld. Na de selectierondes zijn we met 20 enthousiaste studenten uit verschillende steden en een kleine groep werknemers van Deloitte vertrokken voor een kleine week naar Boston!

De Taxpeditie is een goede mix van een inhoudelijk programma en een sociaal programma. Overdag werkten we in groepen samen aan verschillende casussen, en ’s avonds was er genoeg tijd om lekker te borrelen. Daarnaast zijn we onder andere naar de Harvard University geweest en hebben we als echte Hollanders een fietstocht gemaakt door Boston. Het mooie van de Taxpeditie is dat je kennis maakt met de verschillende vakgebieden van Deloitte en je krijgt een goed beeld van de mensen die bij Deloitte werken. Een uitstekende mogelijkheid dus om een eerste indruk te krijgen van werken bij Deloitte.

De business course is daarnaast ook een goede manier om jezelf te laten zien aan Deloitte. Veel studenten die mee zijn geweest op de business course, gaan daarna aan de slag als werkstudent of als scriptie-stagiair. Nadat ik mijn laatste vakken in Groningen had gehaald, ben ik afgelopen zomer verhuisd naar Amsterdam. Per 1 september ben ik twee dagen in de week begonnen als werkstudent bij de afdeling Private Cliënt Services in Den Haag. Deze afdeling adviseert vermogende particulieren over het beheer van hun vermogen. Zowel fiscale zaken als notariële zaken komen hierbij aan bod. Als werkstudent krijg je verschillende opdrachten om zo kennis te maken met het werk en je collega’s.

Naast twee dagen als werkstudent ben ik ook twee dagen op kantoor mijn scriptie gaan schrijven. Het fijne hiervan is dat je voor vragen en informatie altijd terecht kunt bij je collega’s. Daarnaast zit je de hele dag op kantoor en daar kan je je goed concentreren. Hierdoor gaat het schrijven van je scriptie een stuk sneller.

Via de business course Deloitte leren kennen, daarna als werkstudent aan de slag en je scriptie schrijven is echt een ideale combinatie die ik iedere student kan aanraden! Je krijgt een goede indruk van het werk dat je later gaat doen en de collega’s waar mee je gaat werken. Je scriptie schijven gaat een stuk sneller en gemakkelijker, en doordat je niet vijf dagen in de week op kantoor zit kun je ook nog genieten van de laatste loodjes van je studententijd!

Het leuke van het werken bij een grote organisatie als Deloitte is dat er verschillende teams zijn, en er dus voor iedereen een vakgebied is dat je aanspreekt. Daarnaast werken er veel jonge mensen die net zoals jij en ik allemaal een mooie studententijd hebben gehad en ook zijn begonnen met werken. Naast het werken is er ook genoeg tijd voor andere dingen, zoals een wekelijkse borrel op kantoor en om de zoveel maanden heb je een teamuitje. Ook op sportief gebied is Deloitte actief, sinds kort speel ik elke maandag bedrijfshockey.

Zoals veel mensen die op business course zijn geweest en bij Deloitte stage hebben gelopen, ben ook ik inmiddels afgestudeerd. Vanaf 1 juni zal ik full time beginnen als analyst. Na nu bijna 6 jaar studeren ga ik misschien wel de mooiste tijd van mijn leven afsluiten, maar ik heb er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan en om de kennis, die ik tijdens mijn studie heb op gedaan, eindelijk te gaan gebruiken in de praktijk!

Arjan Ashouwer

Werkstudent Business Tax

Arjan Ashouwer studeerde Fiscaal en Notarieel Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de zes jaar dat hij in Groningen heeft gestudeerd is hij onder andere actief geweest bij zijn studentenvereniging en de studievereniging GFE. Daarnaast heeft hij veel gehockeyd. Afgelopen zomer is hij verhuisd naar Amsterdam en werkt hij als werkstudent bij Deloitte Tax, op de afdeling PCS in Den Haag.

Alles wat je wilt weten over een IT-Auditor in Amstelveen

  • Mike Lameree
  • 29 maart 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven