Deloitters aan het woord – Inhoudelijk en culinair genieten!

  • Wouter Bolhaar
  • 25 maart 2013

Deloitte organiseert elk jaar het professorendiner. De meesten van jullie zullen nu denken: ‘is dat niet heel saai?’. Mijn antwoord daarop is direct ‘nee!’. Het professorendiner is namelijk veel meer dan het schrijven van een (wetenschappelijk) artikel.

Voor de mensen die het concept niet kennen zal ik het kort uitleggen. In vier maanden tijd ga je in samenwerking met een van de professoren werkend bij Deloitte een artikel schrijven over een onderwerp naar keuze. Elke maand kom je met z’n allen bij elkaar om de voortgang van je artikel te bespreken, waarna je gezamenlijk gaat eten in een ster(ren) restaurant.

Bij ons begon de ‘kick-off’ op 6 maart 2013. We moesten ons melden op kantoor Rotterdam, waar het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte is gevestigd. Na een korte introductie van Peter Kavelaars (directeur van het Wetenschappelijk Bureau) kregen we een presentatie over ‘hoe schrijf ik een (wetenschappelijk) artikel?’. Na het inhoudelijke gedeelte, was het tijd voor culinair genieten! Samen met mijn mede auteurs en een aantal Deloitters hebben we er een leuke avond van gemaakt. Er was vanaf het begin een leuke en ontspannen sfeer.

De dag daarna ben ik op kantoor Amsterdam begonnen met het schrijven van mijn scriptie. Het leuke van het professorendiner is dat het schrijven van je scriptie goed te combineren is met het schrijven van het artikel. Ik heb het geluk dat mijn scriptie en artikel over hetzelfde onderwerp gaan. Het onderwerp waar ik voor heb gekozen gaat over investeringsfondsen die grensoverschrijdend investeren. Dit onderwerp past zowel bij de Financial Service Industry (FSI) als de Mergers & Aquisitions (M&A) praktijk. Op het kantoor in Amsterdam zitten deze twee praktijkgroepen samen op één verdieping.

Het schrijven van een scriptie wordt door veel mensen, waaronder ikzelf, als lastig ervaren. Als ik tegen een probleem aanloop kan ik altijd naar iemand toestappen om mij te helpen. Het maakt niet uit of ik binnenstap bij de partner of mijn vraag stel aan een Analyst. Iedereen is bereid je te helpen en mee te denken over een goede probleemstelling.

Ondanks dat ik scriptie-stagiair ben, heb ik bij Deloitte gelijk het gevoel dat je wordt opgenomen in het team. Ik mag elke week aanwezig zijn bij het vaktechnisch overleg van beide praktijkgroepen, waar je samen met collega’s de relevante jurisprudentie en literatuur gaat bespreken. Daar mag ik ook af en toe een casus presenteren, die daarna besproken wordt.

Op sportief gebied is Deloitte ook actief. Vanaf volgende week doe ik mee met in het hockeyteam van kantoor, waarin vrouwen en mannen samen strijden tegen andere bedrijven. Ik heb er zin in! Werken bij Deloitte is natuurlijk niet alleen werken. Op donderdag en vrijdag wordt er vaak na werktijd even gezellig geborreld. Maar ook biertjes met elkaar drinken in Amsterdam gebeurt genoeg!

Zoals je ziet is het professorendiner meer dan alleen het schrijven van een artikel. Vanaf het begin word je gezien als ‘Deloitter’, ook al loop ik alleen stage. Ik ervaar Deloitte als een leuke en open organisatie, waarin er veel ruimte is om jezelf te laten zien! 

Wouter Bolhaar

Scriptie stagiair - Tax

Wouter Bolhaar studeert Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast verzorgt hij de communicatietraining van de studentenrechtbank in Groningen. Wouter doet mee aan het professorendiner en schrijft tevens zijn scriptie bij Deloitte. Naast werk hockeyt hij en vindt het leuk om met zijn jaarclub leuke dingen te doen.

Onderdeel zijn van de oplossing, ook naast je werk

  • Jalken Antonia
  • 21 maart 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven