Deloitters langs de diversity meetlat

  • Deloitte Nederland
  • 01 mei 2012
Deloitte

Binnen Deloitte kan je je carrière aanpassen naar je persoonlijke wensen en behoeften. Iedere maand zullen er twee Deloitters vertellen over hun specifieke keuzes. Deze maand staan de keuzes in het teken van ondernemerschap. Laat je inspireren!

 

"Doordat ik nu verschillende interesses kan combineren, is mijn leven beter in balans" 

Willem-Jan Swiebel Consultant Business Intelligence & Analytics, 29 jaar. Heeft een eigen bedrijf in het maken van maatmeubelen.

Wat is Career-Life Fit voor jou?
“Soms komen niet al je interesses terug in je dagelijkse werk; sommige dingen kun je simpelweg niet integreren. Dan is het vinden van een goede balans tussen je werk voor Deloitte en andere interesses belangrijk. Om dit te bereiken ben ik parttime gaan werken om een eigen bedrijf in het maken van maat-meubelen te starten.”

Hoe verliep het gesprek met je leiding-gevende?
“Ik zag er in eerste instantie best tegenop, maar het gesprek verliep prima. Mijn service line leader ziet liever iemand vier dagen met plezier werken en dat combineren met activiteiten buiten Deloitte, dan iemand die twijfelt over die mogelijkheid.”

Hoe reageerde je omgeving?
“Mijn omgeving reageert positief, alhoewel ik ze soms de combinatie van werken met je hoofd en handen moet uitleggen. Ze vinden het zeker een dappere stap.”

Kon je het snel regelen?
“Ja, ik moest mijn eigen bedrijf aanmelden als nevenactiviteit, maar binnen twee weken was alles rond.”

Hoe is werk-privébalans nu?
“Een werk-privébalans bestaat niet. Je probeert balans te vinden in je leven, en werken is daar een onderdeel van. Doordat ik nu verschillende interesses kan combineren, is mijn leven wel beter in balans.”

Wat zou je collega’s aanraden?
“Overweeg de mogelijkheden! Ondanks dat je bepaalde zaken inlevert, bijvoorbeeld salaris, was het in mijn geval meer dan de moeite waard!”

 

 

“Ik ben nu van mijn hobby mijn werk aan het maken, dus werk en privé liggen dicht bij elkaar." 

Diederik Meijer Senior manager Tax Accounting, 43 jaar, is naast zijn werk fotograaf, multimediaproducent en app-ontwikkelaar.

Hoe geef jij invulling aan Career-Life Fit?
“Ik heb altijd behoefte om mezelf te ontwikkelen, creatief gezien. Ik heb hiervoor een aantal studies op dit vlak gevolgd en zelfs een sabbatical opgenomen om een post-academische opleiding journalistiek te volgen. Bij terugkomst ben ik parttime gaan werken om ruimte te houden voor mijn creatieve werk. Per april ga ik me hier full time mee bezig houden met mijn eigen bedrijf als app-ontwikkelaar.”

Hoe verliep het gesprek met je leiding-gevenden?
“Die waren heel positief. Ik heb alle ruimte gekregen om mijn hart te kunnen volgen hiervoor ben ik ze heel dankbaar. Het is fijn dat Deloitte mij zo gestimuleerd heeft in mijn ontwikkeling en nu zelfs klant is geworden!”

Hoe reageert je omgeving?
“Soms verbaasd, de combinatie fiscaliteit en audiovisuele of IT-creativiteit is niet gangbaar. Ik ben een multitalent en kan moeilijk in één hokje worden ondergebracht. Dat wekt soms verwarring.”

Wat heeft het je opgeleverd?
“Enorm veel persoonlijke groei. Het allerleukste vind ik nieuwe dingen leren en ik ben blij dat ik nu fulltime bezig zal zijn met interaction design en mobiele apps. Het is enorm leuk iets te bedenken, te bouwen en het vervolgens live in de app store te zien staan!”

Hoe is je werk-privébalans?
“Ik ben nu van mijn hobby mijn werk aan het maken, dus werk en privé liggen dicht bij elkaar. Ik werk heel hard, maar doe dit met enorm veel plezier! Ik zou dan ook iederaan aanraden op zoek te gaan naar zijn passie!”
 

Deloitte Nederland

Als bezige bij op je plek bij Deloitte

  • Lisa Kroes
  • 27 april 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven