Deloitters langs de meetlat

  • Deloitte Nederland
  • 10 april 2012
Deloitte

Binnen Deloitte kan je je carrière aanpassen naar je persoonlijke wensen en behoeften. Iedere maand zullen er twee Deloitters vertellen over hun specifieke keuzes:

 

"Volg je hart, doe wat je leuk vindt en blijf je ontwikkelen"

Diana van IJzendoorn Tax, Senior manager, 40 jaar. Begonnen als Fiscalist: 

Wat betekent Career-Life Fit voor jou?
"Vanuit zakelijk perspectief is mijn primaire doelstelling het hebben van plezier in mijn werk. Dat raakte ik op een gegeven moment kwijt. Ik wilde me verbreden en meer gaan managen. Ik startte een post hbo-managementstudie om vervolgens door te stromen naar een MBA. Door goed overleg op het werk en thuis was het mogelijk flexibel met mijn werkuren om te gaan en beide studies te volbrengen naast een full time baan.”

Op welk moment besprak je dit op werk?
“Toen ik er zeker van was tijd en energie te willen investeren. Dit gesprek verliep positief. Het was snel duidelijk dat we beiden een win-win situatie zagen.”

Wat heeft het je opgeleverd?
“Plezier in het werk, ruimte om binnen dezelfde organisatie andere en veranderende ambities waar te maken en een boost in mijn (persoonlijke) ontwikkeling.”

Wat is er veranderd?
“Ik houd me nu bezig met processen, strategieën diverse toekomstgerichte projecten in plaats van fiscale inhoud. Het niveau van het werk en de energie die er van krijg hebben een positieve invloed op mijn privéleven.”
Liep je tegen obstakels aan? “Ik heb geen obstakels ervaren. Ik was gemotiveerd en het enthousiasme waarmee mijn ontwikkelbehoefte werd ontvangen heeft mij gesteund.”

Wat zou je collega’s aanraden?
“Volg je hart, doe wat je leuk vindt en blijf je ontwikkelen, dat houdt het interessant en uitdagend."

 

"Activiteiten naast je werk en gezin verrijken je leven en laten je groeien."

Sjoerd van der Smissen Consulting, Director, 37 jaar. Begonnen als Business analist.

Wat betekent Career-Life Fit voor jou?
“Ruimte voor eigen initiatief is belangrijk. Dat moet je gegund worden en je moet het nemen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Ik zat in de politiek, heb mijn MBA behaald en werk nu aan een proefschrift. De link met de universiteit past mooi bij mijn werk in de onderwijsmarkt.”

Hoe reageerden je leidinggevenden?
“Tijdens mijn MBA gaf ik aan te starten met een proefschrift. Dit gesprek was positief en eerlijk. Dit combineren met een gezin (ik heb drie kinderen) en werk zagen ze als een zware opgave. En dat is ook zo. Maar mijn leidinggevenden zagen ook de toegevoegde waarde.”

Wat krijg je ervoor terug?
“De afwisseling van omgeving en onderwerp houdt me scherp en geeft nieuwe inzichten. Ik heb me verder ontwikkeld, business en producten gecreëerd, nieuwe contacten gelegd en veel energie gekregen.”

Heeft het veel impact gehad?
“Bij mij ging het geleidelijk, ik heb de tijd genomen voor mijn ontwikkeling. Mijn vrije tijd werd minder, maar op de kwaliteit van je werk moet je niet inleveren. Hoewel je veel kunt combineren moet je ook kiezen. Ik heb er bijvoorbeeld bewust voor gekozen mijn politieke activiteiten stop te zetten.”

Heb je tips voor collega’s?
“Doen! Activiteiten naast je werk en gezin verrijken je leven en laten je groeien. Het is goed voor de firma, verrijkt onze professionals, inhoudelijk, qua skills en qua netwerk. Het verschilt per persoon, maatwerk is dus essentieel.”

 

Deloitte Nederland

Waar een wil is, is een weg!

  • Steven Smit
  • 04 april 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven