Deloitters langs de sport meetlat

  • Deloitte Nederland
  • 17 juli 2012
Deloitte

Binnen Deloitte kan je je carrière aanpassen naar je persoonlijke wensen en behoeften. Iedere maand zullen er twee Deloitters vertellen over hun specifieke keuzes. Deze maand staan de keuzes in het teken van (top) sport. Laat je inspireren!


"Recent heb ik een mini-clinic kogelstoten aan de medewerkers van mijn afdeling bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gegeven" 


Erik van Vreumingen Consultant
, 33 jaar, is naast zijn werk vier keer Nederlands kampioen kogelstoten geworden.

Career–Life Fit, wat betekent dat voor jou?
“Ik heb altijd parttime gewerkt in verband met mijn passie kogelstoten. Dat is al sinds mijn zestiende mijn uitlaatklep. Door Career-Life Fit kan ik dat nu mooi combineren met mijn werk, gezin en - in de toekomst - een studie.”

Hoe steunt Deloitte je?
“Mijn ambitie is om deel te nemen aan de Olympische Spelen in augustus 2012 in Londen. Deloitte sponsort mij. Niet in geld, maar wel in tijd. Ik kan nu meer trainen en zo komt mijn doel om 20,50 meter te stoten dichterbij. Met die afstand kan ik me kwalificeren. Daarnaast krijg ik veel support van collega’s, directors en partners, zoals bij het opstellen en goedkeuren van mijn sponsorplan.”

Heb je obstakels ervaren?
“Ik ervaar dat men niet altijd kan inschatten hoeveel tijd er in sport gaat zitten op mijn niveau. Iedereen vindt het leuk dat je voor de Olympische Spelen traint, maar het mag niet ten koste gaan van de inzet en kwaliteit van de dienstverlening. Het vinden van deze balans is soms lastig.”

Hoe reageerde je omgeving?
“Iedereen binnen Deloitte steunt me en is erg enthousiast. Ik krijg dan ook veel complimenten van collega’s die het leuk vinden dat ik goed presteer.”

Wat zou je collega’s aanraden?
“Probeer het kogelstoten ook eens! Recent heb ik een mini-clinic kogelstoten aan de medewerkers van mijn afdeling bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gegeven en zij vonden het erg leuk. En volg mijn resultaten natuurlijk!”
 

"Door een goede fysieke conditie krijg je genoeg energie voor alles wat naast je werk belangrijk is.” 

Stef Oud Partner Consulting, neemt voor de derde keer deel aan de Wereldkampioen-schappen Xterra triatlon op Hawaii.

Hoe geef jij invulling aan Career-Life Fit?
“Sport heeft een belangrijke plaats in mijn leven. Het is een uitlaatklep, geeft inspiratie en is een manier om fit te blijven. Momenteel train ik voor de Xterra Triatlon Wereldkampioen-schappen op Hawaii. Dit is een off-road triatlon, die bestaat uit zwemmen, mountainbiken en hardlopen. Mijn trainingen hiervoor combineer ik met behulp van Career-Life Fit met mijn werk en gezin.”

Hoe combineer je je werk met het trainen?
“Dit is een kwestie van prioriteiten stellen. Er zijn uiteraard obstakels, maar die kunnen in mijn optiek altijd worden opgelost. De werkdruk is soms erg hoog, maar te druk voor sport is voor mij nooit een excuus geweest. Onlangs zag ik in New York een reclame van een hardlopende president Obama met als onderschrift ‘right now, somebody bussier than you, is running!’.”

Hoe reageert je omgeving?
“Heel positief. Ik combineer mijn deelname aan Xterra met een fundraiser voor Warchild. Het is fantastisch om een goed doel te kunnen ondersteunen en tegelijkertijd deel te nemen aan een van de mooiste sportevenementen ter wereld!”

Hoe is je werk-privébalans?
“Soms slaat deze balans wel te ver door naar de kant van mijn werk, maar ik ben van mening dat door een goede fysieke conditie je genoeg energie krijgt voor alles wat naast je werk belangrijk is.”

Wat zou je collega’s aanraden?
“Sport en fit blijven is een goede manier om om te gaan met werkdruk. Iedereen maakt haar of zijn eigen keuzes, maar ik kan het iedereen aanbevelen!”

 

Deloitte Nederland

Finance Integration: van Rotterdam tot Rusland en Gabon…

  • Jan-Willem Hoekstra
  • 16 juli 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven