Deloitters langs de 'work-life' meetlat

  • Deloitte Nederland
  • 22 juni 2012
Deloitte

Binnen Deloitte kan je je carrière aanpassen naar je persoonlijke wensen en behoeften. Iedere maand vertellen er twee Deloitters over hun specifieke keuzes. Deze maand staan de keuzes in het teken van een balans tussen ‘Werk en privé’. Laat je inspireren!
 

"Ik vond het spannend om aan te geven dat ik graag in New York wilde werken"

Wouter van Voorst tot Voorst Program Leader Branding & Community. Werkt vanuit New York voor Deloitte Nederland.

Hoe geef jij invulling aan Career-Life Fit?
“Career-Life Fit staat voor een gezonde levensstijl. De strikte scheidingslijn tussen werk en privé hoeft van mij niet, zolang ik mijn energie maar goed kan verdelen. Ik werk dan ook regelmatig ’s avonds of in het weekend, maar gebruik soms ook middaguren voor privézaken. Deloitte is een flexibele werkgever. Deze manier van werken zorgt dat ik al zeven jaar met plezier bij Deloitte werk en dat het nu mogelijk is vanuit New York voor Deloitte Nederland te werken.”

Hoe verliep het gesprek met je leidinggevende over je ‘verhuizing’ van werkplek?
Goed, maar ik vond het spannend om aan te geven dat ik graag in New York wilde werken. Mijn manager reageerde heel positief, zoals ik van Deloitte gewend ben. De uiteindelijke afspraken en daadwerkelijke verhuizing liepen minder soepel. Ik heb ervaren dat een internationale transfer organiseren veel moeilijker is dan het lijkt. We zijn minder internationaal dan we pretenderen te zijn.

Wat heeft het je opgeleverd?
“Career-Life Fit heeft mij een goede relatie opgeleverd met mijn werk(gever) en vrienden en familie. Hierdoor ben ik zeker trots op Deloitte, maar ik mopper er ook op. Ook dat is in balans!”

Wat zou je collega’s aanraden?
“Neem de zaken zoals ze zijn. We werken niet meer van negen tot vijf. Leef daar ook naar. Eigen verantwoordelijkheid en een flexibele, volwassen houding zijn hierbij van belang. Verwacht van je werkgever hetzelfde als hij van jou kan verwachten!”

 

"Door de vrijheid die ik van Deloitte heb gekregen, is mijn werk-privébalans altijd goed geweest."

Katie Zonne Consulting, manager. Vanwege haar gezin werkte ze zeven jaar lang drie dagen per week en is nu weer fulltime aan de slag.

Wat betekent Career-Life Fit voor jou?
“Career-Life Fit staat voor flexibiliteit. Zo werk ik regelmatig op zondagen en in de avonden. Bovendien heb ik heb zeven jaar lang drie dagen per week gewerkt. Zo kon ik veel tijd met mijn kleine kinderen doorbrengen. Zij gaan inmiddels allemaal naar school. Dat is een van de redenen om weer fulltime te werken én ik wilde meer tijd in mijn eigen ontwikkeling steken.”

Hoe verliep het gesprek met je leiding-gevende?
“Zowel het gesprek om drie dagen te gaan werken als het gesprek om weer fulltime aan de slag te gaan, was heel positief. In goed overleg hebben we mijn takenpakket aangepast aan de nieuwe situatie.”
Hoe is de werk-privébalans nu? “Door de vrijheid die ik van Deloitte heb gekregen, is mijn werk-privébalans altijd goed geweest. Dat ik nu weer fulltime werk en door kan groeien tot senior manager, past perfect bij de levensfase waar ik nu in zit. Uitstekende Career-Life Fit dus!”

Wat heeft het je opgeleverd?

“Persoonlijk heeft het mij veel rust gebracht. Ik had de mogelijkheid om te schakelen tussen werk en privé zoals het mij uitkwam. Daarnaast is mijn nieuwe plek bij Consulting een mooie uitdaging. Het is af-wisselend met een prachtig klantenpakket en leuke, slimme collega’s. Ik zit hier op mijn plek!”

Wat zou je collega’s aanraden?
“Gewoon doen! De belemmeringen zitten vooral in je eigen hoofd en liggen niet bij Deloitte. Zolang je je wensen en ambities helder aangeeft kun je in overleg met je leidinggevende alles bespreekbaar maken.”


 

Deloitte Nederland

Workshop kostenmodel Nederlandse vakbond

  • Tom Ros
  • 19 juni 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven