“Dingen!”

  • Judith Groen
  • 07 oktober 2011

Je vraagt je af of je binnen een grote commerciële organisatie nog idealen kunt hebben. De wereld ga je niet meer redden, je bent geen arts zonder grens geworden en met de volgende generatie heb je al helemaal niks te maken. Natuurlijk, je levert hoogwaardige diensten aan klanten, en dat is al heel wat. Maar soms, heel soms, kun je behoefte hebben aan meer.

Voor wie hier af en toe last van heeft is er Impact Day. Een dag die goed is voor het imago van Deloitte, voor die naar zingeving zoekende medewerkers, maar vooral voor je humeur!

Afgelopen woensdag was het zover: 25 kindjes uit groep 7 van basisschool de Blauwe Lijn (Amsterdam ZO) schuifelden voorzichtig ons Amsterdamse kantoor binnen. Nadat ze allemaal een plekje hadden gevonden, introduceerde ik Tom, van TomenThomas.nl, die een leuke workshop over ondernemen kwam geven.

Als je denkt bij kinderen van tegenwoordig nog een beetje indruk te kunnen maken met een groot gebouw en mannen in pak, dan zit je verkeerd. “Nee hoor, wij zijn wel eens bij zo’n groot gebouw binnen geweest, bij IMB, met computers!” En wat een accountant doet wisten ze ook al: “Zaken!” en “Iets met geld”! En met stip op één: ”Dingen!!!”

Kortom, veel hoefden we ze niet meer te leren. Vol enthousiasme bedachten ze verbeterplannen voor MacDonalds en KFC, ontwikkelden ze nieuwe bedrijfjes en zochten ze linkerschoenen. Aan het eind van de ochtend kregen ze allemaal een diploma en toen ze glunderend en behangen met goodiebags richting de uitgang liepen, hebben we ze nog even getrakteerd op dat wat ‘IMB’ niet heeft: het uitzicht vanaf de 26ste verdieping. Met een unaniem ‘Juf, mogen we volgende week weer’? huppelde de groep naar buiten. En strompelden wij naar binnen... kapot, maar o zo voldaan!

 

Judith Groen

Junior Controller

Accountant @ Deloitte SME by day | dancer, kickbokser, internet-junk and logophile by night

Een dag per week behoor ik tot de beste belastingadviseurs van de wereld

  • Marit Verstappen
  • 05 oktober 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven