Dit is echt een inspirerende omgeving

  • Roel Vermeulen
  • 09 augustus 2011

Afgelopen week heb ik samen met meer dan 100 collega’s op het sportcentrum Papendal deelgenomen aan de zogenoemde ‘Summer School’ van Deloitte. Dit is een intensief intern opleidingsprogramma voor fiscalisten, gericht op het ontwikkelen van (fiscale) kennis en vaardigheden. Tijdens een Summer School ben je 9 uur per dag, drie dagen lang, bezig met alle facetten van de fiscaliteit. Natuurlijk neemt het verwerven van kennis van de fiscale wetgeving een belangrijke plaats in, maar er is daarnaast veel aandacht voor andere vaardigheden zoals adviseren en presenteren. Het leuke van de Summer Schools is dat je ‘les’ krijgt van de beste fiscalisten van Nederland. Bekende namen zoals Lubbers, Kavelaars, Ruijschop en Lohuis, allen verbonden aan het wetenschappelijk bureau van Deloitte, zijn intensief bij de Summer School betrokken.

Er blijft overigens genoeg tijd over om met ’collega’s te ontspannen, bijv. door samen te sporten of door gezellig een drankje te doen aan de bar. Op deze manier maak je kennis met collega’s door het hele land (wat overigens kan helpen als je eens op zoek bent naar een specialist op een ander fiscaal vakgebied dan het jouwe). Daarbij is de kans groot dat je collega’s tegenkomt van je studie, die op een ander Deloitte kantoor of in een ander fiscaal vakgebied bij Deloitte werkzaam zijn. Het leuke is overigens dat deze collega’s als het ware met jou mee groeien, waardoor je ze gedurende je carrière bij Deloitte blijft tegenkomen bij activiteiten zoals de Summer Schools.

Als locatie voor de Summer Schools is gekozen voor het topsportcentrum Papendal in Arnhem. Ik had het niet direct verwacht, maar dit is echt een inspirerende omgeving. Niet dat ik een enorme handtekeningenjager ben, maar je kijkt toch wel een keer extra om als je gouden medaillewinnaar Mark Huizinga tegen het lijf loopt. Ook is het bijzonder om te zien met hoeveel toewijding andere Olympiërs in voorbereiding zijn op de Olympische Spelen van Londen 2012.

Al met al heb ik weer aardig wat bagage meegenomen uit Papendal, die ik direct kan inzetten tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden bij Deloitte. Ik kan niet wachten tot de volgende Summer School!
 

Roel Vermeulen

Analyst Deloitte Tax

Roel Vermeulen werkt voor Deloitte Belastingadviseurs (Business Tax) in Den Haag en is daarnaast ook actief lid van het stedenteam Tax van Den Haag.

Consulting fabeltjes

  • Ida Sanders
  • 28 april 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven