“Door mijn keuze voor Deloitte heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling een boost kunnen geven”

  • Lowie Dangermond
  • 24 september 2015

Al tijdens mijn studie Finance ging mijn hart sneller kloppen van financieel risico management en derivaten. Ik heb daarom niet lang hoeven nadenken over het vakgebied waarin ik wilde werken. Na een gesprek met een manager van de afdeling Financial Risk Management wist ik het zeker. Ik begin als consultant bij Deloitte! Het blijft een gok om een leuke en goede eerste baan te vinden, maar tot op heden heb ik nog geen spijt gehad van mijn keuze. Door mijn ervaringen heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling een boost kunnen geven.

 

Combineren van inhoud met een commerciële focus

Vrijwel meteen na mijn eerste werkdag begon ik aan mijn eerste project. Samen met een senior consultant en een manager heb ik voor een internationale bank een kredietrisicomodel gevalideerd. Hiervoor ben ik in het onderwerp ‘kredietrisico’ gedoken. Eerst heb ik het model doorgrond en heb ik allerlei testen en checks moeten uitvoeren (zoals het testen van de stabiliteit van het model, scenario analyses en back testen van de modeluitkomsten). Vervolgens heb ik de bevindingen aan de klant gepresenteerd. De eerste keer vond ik het klantcontact spannend, maar het klantcontact maakt mijn werk voor mij extra leuk en dynamisch. Door het project heeft de klant beter inzicht gekregen in de sterke aspecten en ontwikkelpunten van het model. Direct na dit project mocht ik aan de slag met het ontwikkelen van een kredietrisicomodel voor een grote, Nederlandse bank. Samen met twee modelleurs van de bank en een manager vanuit Deloitte heb ik het model ontwikkeld. In beide projecten was er sprake van een sterk inhoudelijk karakter in combinatie met een klantgerichte insteek. Deze combinatie spreekt mij erg aan in de werkzaamheden van Deloitte. Na de twee kredietrisicoprojecten ben ik gestart met een groot derivatenproject bij een Nederlandse bank. Met een groep collega’s heb ik een aantal analyses uitgevoerd op de derivatenportefeuille van de bank. Hierdoor heb ik veel geleerd op het gebied van hedging, derivaten en wetgeving. Het inhoudelijke werk en het nauwe samenwerken met mijn collega’s maakt het project extra leuk.

 

Deloitte biedt een verscheidenheid aan projecten

Naast het ontwikkelen en valideren van risicomodellen werk ik in het team dat derivaten waardeert. Hiervoor gebruik ik de interne modellen van Deloitte die gebaseerd zijn op de theoretische modellen die ik tijdens mijn studie geleerd heb. Met behulp van onze modellen bereken ik de marktwaarde van derivaten, zoals swaps, swaptions en FX forwards. Deze werkzaamheden bieden mij de gelegenheid om met complexe materie te werken en veel waarde toe te voegen voor de klant.

Denk bijvoorbeeld aan een organisatie die rentederivaten heeft afgesloten. Iedereen heeft hierover een mening, maar wij worden ingehuurd als expert om een objectief beeld van de situatie te geven. Voor zo’n klant waardeer ik dan de derivaten en bereken ik de effectiviteit van de hedge. Verder zal een van mijn volgende projecten een marktrisicomodelvalidatie zijn. Hierin zal ik mijn kennis van financiële modellen combineren met mijn derivatenkennis.

Sterk sociaal karakter binnen het team

Naast het inhoudelijke aspect is er een heel leuke sfeer binnen het team. Goede voorbeelden hiervan zijn de uitjes die wij doen. Zo zijn wij na mijn tweede werkweek met het hele team een weekend weg gegaan naar Keulen. Ook zijn we laatst nog met het team een weekend naar Maastricht geweest. Tijdens beide trips zijn we onder andere met alle collega’s op stap gegaan. Hierdoor heb ik mijn collega’s in korte tijd goed leren kennen. Verder hebben we regelmatig sportactiviteiten en uitjes. Zo is er de jaarlijkse skitrip en zijn we laatst gaan squashen en boksen. Ook hebben wij een voetbal- en hockeyteam. Verder hebben we bijna iedere week een borrel met collega’s van andere afdelingen, zoals Audit, Financial Advisory Services en Consulting. Tijdens deze sociale activiteiten leer ik mijn collega’s op een leuke en persoonlijke manier kennen. 

Lowie Dangermond

Financial Risk Management – Consultant

Lowie heeft Finance aan de VU in Amsterdam gestudeerd. In oktober 2014 is Lowie gestart als consultant bij Deloitte Financial Risk Management. Lowie heeft diverse opdrachten gedaan op het gebied van kredietrisico. Ook maakt hij deel uit van het team dat derivaten waardeert.

Q&A oud-deelnemers Deloitte Audit Business Course

  • Esmée Trimbos
  • 22 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven