Een accountant is zeker niet stoffig!

  • Jeffrey de Roock
  • 03 juni 2013

Ik ben werkzaam als accountant bij Deloitte, stoffig beroep zie ik sommige van jullie denken. Echter Deloitte biedt mij de kans om mezelf te ontwikkelen als (young) professional en als mens. Dagelijks ben je voor en met klanten aan het werk. In teamverband controles uitvoeren bij de klant is mijn core business. Het leren omgaan met collega’s en klanten is een enorme uitdaging. Elke controle is weer anders en elke controle verloopt weer verschillend. Oorzaak hiervan is dat alle klanten verschillen van elkaar, dit vergt ook aanpassing in je benadering. Zo kun je bij de ene klant informeel zijn en moet je bij de andere klant juist een formele houding aannemen. Je leert je hierdoor presenteren en te profileren in een professionele omgeving, wat je verder helpt op zakelijk maar ook zeker op privé vlak.

Mijn uitdaging haal ik uit mijn klanten en het kritisch willen zijn in de controleaanpak, met als doel een goed product (de controleverklaring) op te kunnen leveren voor de gebruikers. Door jezelf een kritische houding aan te leren kun je een snelle ontwikkeling doormaken.

Daarnaast kun je in de praktijk naar mijn idee ook dienstbaarder zijn aan het maatschappelijk verkeer en aan de klant door deze kritische houding te ontwikkelen. Mensen zullen vaak denken aan het opsporen van fraude als een prestatie op zich, en daarmee het leveren van kwaliteit. Echter het opsporen van fraude is niet onze primaire verantwoordelijkheid, maar zodra je dit in de praktijk toch tegenkomt is het een enorme uitdaging om daar adequaat mee om te gaan. Dit heb ik zelf ervaren bij een klant om, bij het vermoeden van fraude, deze discussie aan te gaan. Een moeilijk, maar leerzaam gesprek, waarin je geen veroordelende houding aan kunt nemen. Feitelijk blijven en bevindingen bespreken, ook al kan dit gevolgen hebben voor werknemers. Emoties mogen op zo’n moment geen rol spelen.

Kortom, een omgeving waarin je veel met mensen werkt en waar je op diverse terreinen jezelf kunt ontwikkelen. Een stoffig beroep is het dus zeer zeker niet!

Jeffrey de Roock

Staff - Audit Regio

Een young professional, werkzaam binnen Deloitte Audit Regio Midden. Na het behalen van mijn VWO-diploma de enorme uitdaging aangegaan om direct te gaan werken. Geen studententijd, maar het veld in. Nu inmiddels al bijna 7 jaar werkzaam en een schat aan ervaring rijker door de enorme vrijheid die Deloitte mij heeft geboden. Naast het werk houd ik me graag bezig met voetballen, hardlopen en vrije tijd met vrienden.

Werkstudent, een leerproces

  • Andries Ketelaar
  • 29 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven