Een analyst op bootcamp..

  • Helen Sonneveld
  • 29 oktober 2014
Helen

Na een hectische dinsdag bij de klant is het tijd voor wat leuks! Om de eerst behaalde mijlpaal te kunnen vieren gaan we met het totale projectteam eten en bowlen in Utrecht. Met een groep van 70 personen staan we om half negen op de bowlingbaan te bluffen over onze bowling kunsten. De hectische uren daarvoor al totaal verdrongen. Ondanks alle bowling uitjes tijdens mijn studententijd presteer ik het helaas weer om als laatste te eindigen. Als iemand grapt: ‘Als dit de Deloitte standaard is dan weet ik het nog niet,’ houd ik het er maar op dat mijn kwaliteiten meer bij SAP liggen. Dit is ook een beetje gebluft maar vanaf morgen zal hier verandering in komen..

Na een gezellige avond rijd ik naar Maasland. Een goede gelegenheid om weer even bij te kletsen met mijn ouders én gelijk een stukje dichter bij mijn bestemming voor de volgende dag. Mijn vader waarschuwde me nog voor file rond Antwerpen. Ja hoor, na een uur vertraging door file loop ik precies vijf minuten ná aanvang het Deloitte kantoor in Brussel binnen. Gelukkig was ik niet de enige. Vanuit het raam zie ik de Belgische Deloitte auto's nog één voor één het parkeerterrein op rijden als er een dik pak papier achter mij op tafel wordt gegooid. ‘SAP Bootcamp for Material Management’ staat er in grote letters gedrukt. Het is begonnen. De komende acht dagen krijg ik samen met zes Belgische, twee Engelse en één Franse collega een stoomcursus SAP.


Na de eerste dag blijkt het een pittige bootcamp. De trainers vliegen van scherm naar scherm om alle functionaliteiten van SAP te laten zien. Ze zijn vol enthousiasme. Dusdanig dat ik er ook door raak aangestoken. Gelukkig maar. Na een voldane dag laat ik mijn auto bij kantoor staan en reis ik met de trein naar het centrum van Brussel. Ik installeer mijn spullen in mijn hotelkamer en beantwoord nog even snel wat mailtjes. Het project waar ik aan werk gaat tenslotte gewoon door. Ik klap mijn laptop dicht en loop in een paar minuten richting de Grote Markt. Het valt me nu pas op dat het heerlijk weer is. Als ik even later samen met mijn Engelse collega’s op een typisch Belgisch terras van een heerlijk biertje zit te genieten, overvalt me een bijna exotisch gevoel. Het is zo heerlijk om na een intensieve dag je mede ‘analysts’ (zo noemen ze dat in Engeland) beter te leren kennen en je internationale netwerk uit te breiden.

De volgende dag schuif ik ’s ochtends aan voor de tweede dag van de SAP bootcamp. Ik merk dat ik steeds meer de link kan leggen met het huidige internationale SAP implementatietraject waar ik bij betrokken ben. Tegelijkertijd dringt het tot me door dat alle bedrijfsprocessen van elkaar afhankelijk zijn en hoe veel uitdagingen er daardoor in het verschiet liggen. Na een terugblik op de dag stap ik mijn auto in en rijd ik voor het weekend terug naar Amsterdam. Het etentje met het Deloitte team dat meedoet aan de zeilrace ‘Race of the Classics’ ga ik helaas niet meer halen, maar de borrel red ik precies!

Twee weken geleden heb ik te horen gekregen dat ik mee mag met de zeilrace voor young professionals naar Engeland. Eenmaal op de borrel moet ik mezelf eerst voorstellen aan mijn collega’s die ik hier voor het eerst ontmoet. Het ijs was gelukkig snel gebroken. Je hebt tenslotte veel om over te praten. Na een paar uurtjes zat de stemming er goed in. Tevreden blikken waren ook te zien op de gezichten van de deelnemers van de andere deelnemende bedrijven. Ik herkende nog veel vrienden en kennissen uit Groningen. Zij hadden zich dus ook weten te selecteren voor de zeilrace. Dat belooft een waanzinnige ‘Rees’ te worden.

Na een heerlijk weekend vertrek ik maandagochtend vroeg weer richting het zonovergoten Brussel. De resterende vijf dagen van de SAP bootcamp zijn aangebroken. Als ik mijn gemaakte opdrachten laat zien aan de trainer complimenteert hij me met mijn goede werk. Ik kan me niet inhouden en begin te glimlachen. Die bluf tijdens het bowlen, dat blijkt dus geen bluf geweest te zijn.

Helen Sonneveld

Consultant Strategy & Operations

Helen is een consultant binnen de service line Operational Excellence. Hierbinnen houdt ze zich voornamelijk bezig met projecten in de private sector zoals de farma en manufacturing industrie. Ze is in 2014 direct na haar studies Technology Operations Management en Supply Chain Operations Management in Groningen, bij Deloitte begonnen.

Damloop – Geen tunnelvisie maar holistische architectuur

  • Ronald van Etten
  • 08 oktober 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven