Een avond tussen de winnaars

  • Peter Engel
  • 04 december 2014

Toen ik gebeld werd of ik Jeroen Doorenbos, CEO van Belsimpel.nl, wilde vergezellen naar het Fast500 EMEA winners diner in Londen, hoefde ik niet twee keer na te denken. Ik wist al van voorgaande jaren dat dit exclusieve diner indruk heeft gemaakt op mijn collega’s die eerder hier naar toe waren geweest. En inderdaad, het overtrof mijn verwachtingen, wat een gave avond!

Sowieso is Londen een geweldige stad om in te zijn en onze collega’s uit de UK blijven mooie locaties vinden voor dit soort diners. Dit jaar was er gekozen voor het Claridges Hotel. Het is een prachtig hotel waar een mooie ballroom was gereserveerd voor 30 man. Het doel van het Fast500 EMEA winners diner is om de top 5 van de snelstgroeiende tech bedrijven in de EMEA regio en de zes sector winnaars (internet, greentech, telecommunications/networking, computers & peripherals, media & entertainment, sofware) bekend te maken.

Onder de aanwezigen waren zeven bedrijven uit vijf verschillende landen, die wisten dat ze iets gingen winnen die avond, maar nog niet wat. Nadat Jeroen en ik samen de vlucht, het ritje naar ons hotel hadden gemaakt en ons netjes hadden aangekleed, arriveerden wij mooi op tijd voor de receptie. Langzaam druppelde iedereen binnen: de mannen van Goodgames uit Duitsland, Weezevent, Energie Perspective en Myfox uit Frankrijk, Taboola uit Israel, WideSpace uit Zweden en uiteraard ons eigen Belsimpel.nl. Allemaal prachtige bedrijven met waanzinnige groeipercentages. Vanuit Nederland mogen wij ook supertrots zijn op Belsimpel.nl, die in de sector Telecom/networking de Award kreeg voor snelgegroeide bedrijf in die sector binnen de EMEA (met een percentage van 5.173%)

Naast de bekendmaking van de top 5 en de sectorwinnaars, sprak Rajesh Chandy van de London Business School tussen de gerechten door. Meestal hoor je de standaardverhalen, om eerlijk te zijn, en probeer je bij de les te blijven, maar ik was positief verrast door de door Chandy gekozen hoek en interessante praktijkvoorbeelden: wat hebben succesvolle bedrijven onder andere gemeen? Ik heb geleerd dat de ondernemers achter deze bedrijven vooral naar de toekomst kijken en nadenken hoe toekomstige technologieën impact kunnen gaan hebben op hun bedrijf en verdienmodel. In de praktijk betekent dit dat de oprichters en het management voldoende tijd nemen om na te denken over nieuwe ontwikkelingen. Chandy noemde bijvoorbeeld Bill Gates als voorbeeld, die elk jaar zichzelf afzonderde in een ‘think week’ en nadenkt over de toekomst en de impact die het kan hebben op Microsoft. Een mooie lesson learned voor de aanwezigen die, na jaren van explosieve groei, voor de uitdaging staan de ontwikkeling van hun snelgroeiend tech bedrijf te consolideren.

Voordat je het weet is zo een avond voorbij. Leuk om te zien was dat de ondernemers elkaar op zochten, elkaar feliciteerden en elkaars bedrijven leerden kennen. Al met al een geslaagde avond tussen de winnaars, op een geweldige locatie in Londen. Volgend jaar kunnen ze mij weer bellen, benieuwd wie er dan mee gaat!

Peter Engel

Manager Audit

Music addict | Manager @ Deloitte Accountants | Work w/ Fastgrowing tech startups&VC's | Fast50 community manager|Innovation|social business & strategy | crossmedia

Bon Bini bij Deloitte Dutch Caribbean!

  • Richa van Zoelen
  • 02 december 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven