Een Belgische blik op de Intern Talent Day

  • Laetitia Sacré
  • 05 maart 2012

Intern Talent Day, zegt jou dit iets? Mij ook niet, tot ik tijdens het uitwisselingsproject met Nederland het mega leuke filmpje had bekeken. Het concept, de omgeving en het verhaald erachter hadden me zo hard meegesleurd, dat ik dit zo graag verder wilde uitspitten en zien hoe dit concept kon geïntegreerd worde in België.

Overladen met enthousiasme had ik meteen mijn verantwoordelijke en onze Talent Partner hierover aangesproken. Allebei vonden ze dit zo een leuk initiatief dat ik enkele maanden later de gelegenheid kreeg om de volgende editie van dichtbij bij te wonen. Het kriebelde. Tijd om informatie in te winnen en alles op te snuiven wat ik maar opsnuiven kon.

Intern Talent Day, een uniek ‘As One’ evenement tijdens welke alle bijbaners, stagiairs en werkstudenten uit alle departementen op de dag actief, in het zonnetje worden gezet! Een hele dag die de studenten een combinatie van inhoud en fun aanbiedt. Leuk toch! Echt een blijk van appreciatie naar hen toe.

Woensdag 30 november 2011- D-Day of beter gezegd IT-Day.
04:00 de wekker loopt af. Tijd om me klaar te maken voor de Intern Talent Day. De collega’s verwachten me om 08:00 in Amsterdam stipt, dus vroeg – heel vroeg - vertrekken is de boodschap. Maar hey, dit had ik er wel voor over! Onderweg even stoppen voor een frisse neus op te halen en een koffietje te drinken. Nog eentje voor ‘on the road’ en we zijn helemaal geboost om de dag te starten.

08:00 stipt in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Prachtig gebouw midden in het centrum, hoewel de binnenkant veel meer cachet vertoont dan de buitenkant. Als dit geen time management van me was! Opnieuw werd ik leuk onthaald door de Nederlandse collega’s. Met z’n allen vlogen we er meteen in om alles klaar te zetten voor de dag. Mijn eerste taak was de zakjes maken die de aanwezigen zouden krijgen bij het onthaal. Eventjes bandwerk met de collega’s, maar plezier werd er gemaakt.

 

Marco Dalmeijer, de Social Media goeroe had een stand geplaatst, waarop alle tweets die de studenten verstuurden die dag, geprojecteerd werden. Leuke en kritische reacties van de studenten werden de hele dag zichtbaar

 

 

09:00 - De studenten beginnen toe te stromen, … spanning alom bij iedereen. Tijdens een slurpen aan een heerlijke koffiewerd iedereen door een onbekende stem vanuit de hoogte aangesproken om een groepsfoto te maken. Wat een leuk aandenken voor iedereen! Nadien werden we allemaal doorgegidst naar een prachtige zaal, een glazen huis midden in de beurs waar de opening van de dag plaatsvond. Dirk Jan van Klink verwelkomde iedereen en vloog er meteen in met een leuke ijsbreker, dit om gezellig kennis te maken met elkaar. De ijsbreker was “vertel een blunder aan je buur”, waarna enkelen werden aangeduid om de blunder van de buur te vertellen. Leuk toch, horen dat je niet de enige bent die af en toe wel eens een mal figuur slaat.

De studenten dienden bij hun inschrijving voor deze dag op te geven voor welke twee soft-skill workshops ze graag wensten deel te nemen. Eentje werd mij ook toebedeeld, “De Koeientheorie”. What’s in a name zou je denken, maar hier was ik toch benieuwd naar wat dit ging inhouden! De workshop kaartte het idee aan dat als je graag onderneemt en innovatief bent, je niet moet doen wat iedereen doet, maar eerder verrassend uit hoek dient te komen. De theorie werd “Koeientheorie” gedoopt omwille van het kuddebeest idee erachter.

Die "Nederlands" toch! What’s in a name? Ik vond de benaming enorm ondernemend en innovatief want deze had op voorhand onze interesse gewekt. Kortom, doel bereikt!

De eerste sessies werden in de ochtend georganiseerd waardoor er tijdens de lunch heel wat mondelinge en twitter feedback werd uitgewisseld door de studenten. De ideale gelegenheid om gesprekken met onbekenden aan te knopen. Ik had de kans om Geertje Van Keulen bij te kletsen, het Nederlandse Blogmeisje zoals wij haar in België noemen. Dit was een ontzettend fijn moment voor me.

Na de lunch startte de tweede workshop voor de studenten. Voor ons was het tijd om “The Game” voor te bereiden in het gebouw. Dit tweede deel van de dag stond in het teken van ontspanning, competitie en het winnen van een geweldige hoofdprijs.
Let “The Game” begin! Verschillende kleurengroepjes werden in twee verdeeld en elke groep kreeg twee walkie-talkies mee. Dit om met elkaar te kunnen communiceren.

 

Het doel van het spel was om door middel van een balansrekening aan een eindcijfer te komen. De gegevens konden bekomen worden door raadsels te zoeken in het gebouw en deze steeds door te seinen langs de walkie-talkie aan de andere helft van de groep, die op basis hiervan een spel diende te spelen. Het spel leverde een cijfer op die ze nodig hadden voor de balansrekening.

 

Dit stukje van de dag verliep eerder wat chaotisch, maar het doel werd bereikt, fun fun en nog eens fun! Om de eindwinnaar te kennen werd er nog een pubquiz gespeeld. Heel wat Deloitte vragen werden er gesteld die ze in verschillende rondes dienden op te lossen. En het zou geen pub quiz heten als er tijdens de quiz geen bier, wijn, frisdranken en de alom bekende bitterbal!

Na enige beraadslaging van de jury, werd er een winnend team toegekend. Ik denk dat als de prijs op voorhand was geweten, er veldslagen zouden plaatsgevonden hebben om toch maar die titel te halen. Een dagje indoor skydiven!! Inderdaad, dit wil ik wel een hele dag gaan doen.

Meteen na de overhandiging van de prijs werd de avond ingezet met borrelhapjes en een lekkere walking diner. Wat een leuke sfeer in de pub. Je voelde en hoorde bij iedereen dat Intern Talent Day een geslaagde dag was! Voor iedereen!

 

20:00 Tijd om naar huis te gaan.
Ook ik had een prijs ontvangen! € 50 parking in de Bijenkorf. Mijn wagen stond toch niet geparkeerd in een gouden kooi met parket? Maar dit heeft mijn dagje echter niet minder leuk gemaakt. Moe, maar tevreden kroop ik mijn wagen om een twee uur en half durende rit naar Opwijk aan te vangen.
 

Bekijk hier het filmpje van de vorige Intern Talent Day in november 2011.

Laetitia Sacré

Recruitment Administration Coördinator in België

Gestart in 2005 bij Deloitte België. Maak deel uit van het Campus Recruitment team met als verantwoordelijkheden: Employer Branding, Communicatie, Sociale Media, organisatie Campus Events, Deloitte website, Contact Management.

Sporten geeft inspiratie

  • Leo Velthuizen
  • 01 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven