Een beroep vol uitdagingen

  • Anouk de Koning
  • 08 oktober 2015

Na een heerlijke zomer waarin ik weer op adem heb kunnen komen van alle controles het afgelopen jaar, heb ik ook de tijd gehad om even terug te blikken op de afgelopen periode. Ik ben nu ruim drie jaar in dienst bij Deloitte en wat is er toch een hoop gebeurd in die tijd. Het accountantsberoep heeft niet eerder zo onder een vergrootglas gelegen en ik durf met volle overtuiging te zeggen dat we er met z’n allen keihard aan hebben gewerkt om te laten zien dat wij bij iedere opdracht het beste uit onszelf en de kwaliteit van de controle hebben gehaald.

Meer informatie over werken bij Deloitte Accountancy »

Uitdagingen en kansen

Naast ons eigen vakgebied zijn er diverse andere branches die ook flink in beweging zijn en dat heeft ons werk direct of indirect geraakt. Een voorbeeld uit mijn eigen portefeuille is de zorgbranche. Toen ik bij Deloitte startte bestond mijn klantenportefeuille enkel uit profit-ondernemingen en dit beviel me eigenlijk prima, naar mijn idee zou ik hier de meeste uitdaging vinden. Tot ik op een moment werd gevraagd om een ziekenhuis te gaan controleren, aangezien dit ook raakvlakken had met de zorgverzekeringsbranche waar ik ervaring mee had. Ik heb hier even over nagedacht en uiteindelijk besloten de gok maar eens te wagen en te ervaren hoe mij dit zou bevallen. 

En zonder spijt. In de afgelopen periode ben ik erachter gekomen dat als er een branche uitdagend is, dan is het de zorg wel. Er is sprake geweest van een behoorlijke verandering in de bekostigingssystematiek van zorginstellingen en dit heeft ertoe geleid dat landelijk twijfels werden geuit over de vraag of de betrouwbaarheid van de cijfers van zorginstellingen nog wel kon worden vastgesteld.

Deze ontwikkelingen hebben direct gevolg gehad op onze werkzaamheden. Enerzijds voer je een controle uit op een jaarrekening met diverse complexe posten als gevolg van de nieuwe bekostigingssystematiek en de overgang naar een nieuw systeem. Anderzijds ben je bezig met een controle waarvan je weet dat er vanuit de maatschappij veel aandacht op gevestigd is en waarvan de uitkomst mede afhankelijk is van diverse landelijke ontwikkelingen en besluiten.

Dit heeft wel een extra dimensie gegeven aan de controle die ik vooraf nooit had verwacht. Op het moment dat wij een start maakten met de controle was er nog geen zekerheid over hoe de opbrengstverantwoording er uit moest komen te zien. Toch zijn we vol enthousiasme aan de controle begonnen en ik merkte dat ik de opdracht echt met plezier uitvoerde. Je leest in de krant dagelijks over ontwikkelingen in de zorg en maatschappelijke kritiek op het zorgstelsel in Nederland en nu mocht ik zelf doorgronden waar die maatschappelijke aandacht op gericht is. Daarnaast heb ik gemerkt dat er behoorlijk wat specifieke kennis vereist is bij de controle van een zorginstelling, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik mezelf weer op een nieuw vlak verder heb kunnen ontwikkelen.

Dat maakt mijn werk nou ook zo leuk. Want naast de controle van zorginstellingen controleer ik ook nog gewoon andere profit-ondernemingen. Op deze manier merk ik dat ik mezelf in de breedte blijf ontwikkelen en uitdagen en me tegelijkertijd aan het specialiseren ben op het gebied van zorg en zorgverzekeringen. Dit maakt dat mijn werk lekker afwisselend blijft en er tegelijkertijd voldoende mogelijkheden zijn voor diepgang en specialisatie.

Blijven verbreden en groeien

Nu alle controles van boekjaar 2014 tot een eind zijn gekomen, is het tijd om weer een nieuwe controlejaar te beginnen. Met hierin uiteraard weer een nieuwe dosis uitdagingen. Want zo is ieder jaar, je wordt op welke manier dan ook getriggerd om weer nieuwe dingen te gaan doen en jezelf verder uit te dagen. Zo zal ik uitdaging vinden in het bekleden van mijn nieuwe functie als junior manager, waarbij ik meer verantwoordelijk wordt voor het aansturen van de controle-opdrachten. Daarnaast ga ik dit jaar een volledig nieuwe klant controleren, welke opereert in de geestelijke gezondheidszorg. Hier kan ik dus zowel mijn specialisme verder uitbreiden, als de uitdagingen van een nieuwe opdracht aangaan.

Ten slotte zal ik me meer bezighouden met de begeleiding en opleiding van collega’s en het werven van nieuwe collega’s. Genoeg te doen dus komend jaar!

Ben je geïnteresseerd in het werken bij Deloitte en specifiek kantoor Eindhoven? Kijk dan ook eens naar de video waarin mijn collega Ronald en ik je kennis laten maken met ons kantoor.

Meer informatie over werken bij Deloitte Accountancy »

Bekijk alle vacatures bij Deloitte »

Anouk de Koning

Junior manager

Anouk de Koning is 25 jaar, afkomstig uit Venlo en sinds september 2012 in dienst bij Deloitte op de afdeling regio audit van kantoor Eindhoven. Voor haar dienstverband heeft ze Economie & Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en haar master Accountancy behaalde ze aan Universiteit Maastricht. Naast haar werk voor Deloitte heeft Anouk een passie voor reizen en is ze bezig met het afronden van het laatste deel van de postmasteropleiding tot Registeraccountant.

“Door mijn keuze voor Deloitte heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling een boost kunnen geven”

  • Lowie Dangermond
  • 24 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven