Een bewogen jaar

  • Rosanne van Duijvenbode
  • 17 februari 2012

Drie weken geleden zat ik in het vliegtuig, onderweg terug van een skitrip naar Kirchberg met zo’n 90 collega’s. Terugblikkend op een super vakantie realiseerde ik mij opeens hoeveel er voor mij eigenlijk veranderd is het afgelopen jaar. Ik werk inmiddels zeven maanden bij Deloitte Corporate Finance. Nog geen jaar geleden was ik echter druk bezig de scriptie voor mijn master Finance & Investments af te ronden en was ik, zoals de meeste bijna-afgestudeerde studenten, op zoek naar een baan. Resterende vraag bleef echter: waar wil ik werken?

Tijdens mijn studie International Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd het mij al snel duidelijk dat ik graag binnen Corporate Finance actief zou zijn. Ik heb altijd affiniteit met cijfers gehad en ik vind het interessant te zoeken naar het verhaal achter de cijfers. Bovendien houd ik van afwisseling, dus projectmatig werken spreekt mij erg aan. Toch vond ik het niet gemakkelijk er achter te komen welke baan dan echt bij mij paste. En dan voornamelijk: bij welk bedrijf. Het is moeilijk vooraf in te schatten hoe de dagelijkse werkzaamheden ergens er nou écht uit zien en of je een klik hebt met een bepaald bedrijf. In mijn zoektocht kwam ik via de website van Deloitte terecht bij een advertentie voor de Corporate Finance inhousedag van Deloitte. Voor mij de perfecte gelegenheid om een indruk te krijgen van wat het Corporate Finance werk bij Deloitte inhoudt en, ook niet onbelangrijk, wie er dan eigenlijk werken.

Het thema van de inhousedag omvatte “Het sluiten van een succesvolle deal binnen één dag”. Met een groep studenten liepen we versneld het proces door dat je ondergaat wanneer je een deal begeleidt, van de initiële waardering van een bedrijf tot het uiteindelijke onderhandelen. Deloitters al werkzaam binnen Corporate Finance liepen rond om zo hier en daar wat guidance te geven. Deloitte heeft mij erg positief verrast die dag. Ik vond het leuk dat iedereen bij Deloitte de tijd nam om kennis te maken. Zo kwam de gehele afdeling tijdens de lunch langs en werd er ’s avonds een diner georganiseerd waar je de kans kreeg met iedereen te praten. Bovendien kan ik zeggen, helemaal nu ik ook echt werkzaam ben bij Deloitte, dat de dag een representatieve weergave geeft van onderwerpen waar je in dit werk tegenaan loopt. De inhousedag heeft voor mij zeker de doorslag gegeven uiteindelijk bij Deloitte Corporate Finance te solliciteren.

Nu, bijna een jaar verder, lijkt die bewuste inhouse dag alweer een hele tijd terug. En wat is er veel veranderd sindsdien! Niet alleen heb ik al veel werkervaring mogen opdoen, ook heb ik een ontzettend leuke groep collega’s erbij. Ik werk binnen Corporate Finance in het Lead Advisory team en begeleid fusies & overnames. Hierdoor krijg ik de mogelijkheid binnen verschillende industrieën kennis op te doen en aan gevarieerde cases te werken. Het is een uitdagende baan die helemaal bij mij past. Het welkome gevoel dat ik tijdens de inhousedag ervoer, is nooit verdwenen. Ik zou iedereen geïnteresseerd in een financial advisory functie dan ook zeker aan willen raden aan één van onze inhousedagen deel te nemen. Wie weet wordt dit voor jou net zo’n positieve ervaring als voor mij en sta je volgend jaar met ons op de piste!

Rosanne van Duijvenbode

Business Analyst

Rosanne van Duijvenbode is woonachtig in Rotterdam. Sinds 1 augustus 2011 werkt zij bij Corporate Finance in Amsterdam als Business Analyst.

Software testen: Bij onduidelijke specificaties, zal het ontwikkelteam beslissingen gaan nemen

  • Martijn de Haan
  • 14 februari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven