Een carrière bij Deloitte én als topsporter

  • Lotte Van Hoek
  • 11 maart 2020
Lotte

Als wielerprof fietste Lotte van Hoek honderden wedstrijden in binnen- en buitenland. Nu fietst ze vrijwel dagelijks naar Deloitte als M&A trainee bij Financial Advisory.

"Ik fiets al vanaf mijn 9e jaar en begon met simpele ‘rondjes om de kerk’. Binnen anderhalf jaar werd ik voor het eerst Nederlands kampioen. Als 11-jarige reed ik zo’n 40 wedstrijden per jaar door heel Nederland, op de weg en op de baan. Ik was lid van dezelfde club als Marianne Vos en Lars Boom, van Mariannes vader kreeg ik weleens jeugdtraining.

In oktober 2019 ben ik gestopt met wedstrijdfietsen. In de laatste vier jaar, waarin ik grote stappen had moeten maken, brak ik tweemaal mijn sleutelbeen. Je mist dan een groot deel van het seizoen en merkt dat je niveau eronder lijdt. Daar kwam in 2017 een langdurige knieblessure bij. Uiteindelijk koos ik voor mijn maatschappelijke carrière.

"Niet zomaar opgeven, maar doorgaan. Dat herken ik ook in mijn werk."

Ik heb altijd gestudeerd naast mijn sport, Economie en Business in Utrecht, een brede economische opleiding. Tijdens mijn Master woonde ik in Maastricht om goed te kunnen trainen en zag ik dat Deloitte parttime werkstudentschappen aanbood, maar meer toegespitst op Audit. Ik mailde een recruiter of dat ook voor andere function lines mogelijk was en zo is het balletje gaan rollen. Tijdens een gesprek met Kim Lammers bespraken we wat bij mij past.

Waarom topsporters interessant zijn voor een bedrijf als Deloitte? Ik merk aan mezelf en aan veel andere wielrenners dat je niet zomaar opgeeft maar doorgaat, dat herken ik ook in mijn werk. Ook in de sport probeer je altijd verder te komen en als je een doel haalt, dan staat het volgende doel alweer klaar. Ik ben heel gestructureerd en dat helpt, het kost mij minder energie. Er zijn veel mogelijkheden bij Deloitte. Ik zou geen baan willen waarbij je voor de komende vijf jaar precies weet wat er gaat gebeuren.

Amsterdam is mijn standplaats. De meeste dagen zit ik op kantoor bij Deloitte maar ik ga af en toe al mee naar klanten voor meetings of een proposal. Dat kunnen business services zijn maar ook bedrijven in de consumentenmarkt. Het is totaal anders dan mijn leven van een paar jaar geleden en erg leuk om te ontdekken. Ook de stad Amsterdam, waar ik sinds eind vorig jaar woon.

Ja ik kom op de fiets! Ik doe er zeker drie kwartier over, heerlijk om m’n hoofd echt even leeg te maken. Als ik het druk heb dan schiet een bezoek aan de sportschool er vaak bij in, dan vind ik het fijn om te weten dat ik in ieder geval tweemaal drie kwartier op de fiets zit en is ook mijn smartwatch weer tevreden.

Af en toe wordt er een lunch of seminar georganiseerd voor alle sporters die bij Deloitte werken, daar ben ik graag bij. Nee, er is nog geen Deloitte wielrenvereniging. Maar bijna elk jaar in mei wordt er een fietstocht georganiseerd in de Voerstreek door Nederland en België, waaraan meer collega’s meedoen. Deloitte regelt dat je je voor deze toertocht, de Klim Classic, kunt inschrijven. Er is ook een wedstrijdelement met ‘bolletjestrui’ bij drie klimmetjes wordt de tijd opgenomen. Deloitte wint regelmatig, want een beetje fanatiek zijn we wel.

Deloitte is een hele jonge organisatie, dat verraste mij in positieve zin. Kwaliteit staat hoog genoteerd, iedereen wil het beste eruit halen. Mijn topsportmentaliteit komt daarbij goed van pas. Aan de ene kant was ik echt klaar met het fietsen, aan de andere kant had ik dit misschien liever over een paar jaar pas gedaan, als bepaalde dingen anders waren gelopen. Maar ik ben blij dat ik hier een hele gave nieuwe uitdaging op niveau heb gevonden, daar wil ik alles aan doen. Hierdoor heb ik helemaal geen zwart gat gekend, daar was niet eens plaats voor!’

Lotte Van Hoek

M&A Trainee

Als wielerprof fietste Lotte van Hoek honderden wedstrijden in binnen- en buitenland. Nu fietst ze vrijwel dagelijks naar Deloitte als M&A trainee bij Financial Advisory.

"Ik fiets al vanaf mijn 9e jaar en begon met simpele ‘rondjes om de kerk’. Binnen anderhalf jaar werd ik voor het eerst Nederlands kampioen. Als 11-jarige reed ik zo’n 40 wedstrijden per jaar door heel Nederland, op de weg en op de baan. Ik was lid van dezelfde club als Marianne Vos en Lars Boom, van Mariannes vader kreeg ik weleens jeugdtraining.

In oktober 2019 ben ik gestopt met wedstrijdfietsen. In de laatste vier jaar, waarin ik grote stappen had moeten maken, brak ik tweemaal mijn sleutelbeen. Je mist dan een groot deel van het seizoen en merkt dat je niveau eronder lijdt. Daar kwam in 2017 een langdurige knieblessure bij. Uiteindelijk koos ik voor mijn maatschappelijke carrière.

Een succesvol netwerk voor vluchtelingen

  • Arjan van Dijk
  • 10 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven