Een carrière starten tijdens een lockdown

  • Koen Salet
  • 25 november 2020
Koen

Koen liep afgelopen februari het Deloitte kantoor in voor zijn eerste dag bij Deloitte Audit. Hij ging een voor hem nog redelijk onbekende wereld in, een wereld die hij graag wilde ontdekken. Via de Bachelor Bedrijfseconomie en de Master Accountancy, beiden aan de Universiteit van Tilburg, belandde hij via een informele lunch bij Deloitte als scriptant.

‘Het begin van mijn carrière had ik me anders voorgesteld. In maart ging alles op slot en was de voor mij nog onbekende wereld van accountancy opnieuw lastig te ontdekken. Gelukkig werd ik in de daaropvolgende maanden alsnog officieel aangenomen om in september te starten in de functie van Staff Audit in Eindhoven.

Hoewel de introductieweken volledig online waren, was er heel veel aansluiting tussen alle nieuwe starters. Alle nieuwe starters door heel Nederland worden bij elkaar gezet, waardoor je in een korte tijd heel veel nieuwe jonge collega’s leert kennen. Deze weken werden begeleid door mensen die al jaren meelopen in het vak, dat was erg interessant.

Na deze introductieweken begint het echt. In het begin word je op veel verschillende projecten gezet. Op deze manier leer je veel over de verschillende onderwerpen van een audit en leer je veel mensen in een korte tijd kennen. Dit heb ik zelf als heel erg prettig ervaren. Vooral omdat je in het begin op zoek bent om je eigen plek te vinden. Doordat veel van deze mensen ooit op dezelfde plek zijn begonnen als ik, kunnen zij heel goede begeleiding geven.

Iedere ochtend beginnen we met een opstartmeeting, om even te bespreken wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd is en wat er deze dag op de planning staat. Op deze manier bespreken we met het hele team hoe de komende dag eruit gaat zien, wat bij mij voor heel veel rust en vastigheid zorgt. Gedurende de dag heb ik continu contact met mijn teamgenoten zodat ik niet vastloop in het werk. Ik vind het vooral erg fijn dat alle collega’s erg makkelijk te bereiken zijn. De drempel om iemand een berichtje te sturen of te bellen is erg laag.  

Ik vind het vooral erg fijn dat alle collega’s erg makkelijk te bereiken zijn. De drempel om iemand een berichtje te sturen of te bellen is erg laag.

Ook naast het werk word er veel georganiseerd om de aansluiting met collega’s te vinden. Bijna iedere week hebben we met de afdeling wel een evenement. Van een kerstdiner tot pubquizzen en van lunches met je collega’s tot wijnproeverijen: aan connectie geen gebrek. Iedereen is natuurlijk vrij om te doen wat hij of zij wil, maar ik merk dat ik het zeker in deze tijden van Corona erg leuk vind om die aansluiting met mijn collega’s wel te hebben.

Op dit moment ligt mijn focus op het afstuderen, en Deloitte geeft mij hier heel veel ruimte voor. Het aankomend jaar hoop ik klaar te zijn met mijn Master zodat ik in september 2021 aan de Post-Master Accountancy kan gaan beginnen. Ik kijk vooral heel erg uit naar de tijden dat de kantoren weer open gaan, zodat ik mijn collega’s eindelijk in het echt kan zien. Het is heel fijn om te zien dat alle collega’s heel erg hun best doen om mij onderdeel te laten voelen van het team.

Koen Salet

Staff Audit

Sinds 1 September 2020 ben ik in dienst als Staff Audit bij Deloitte Eindhoven. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, naar vrienden toe of een drankje doen in de kroeg. Op dit moment combineer ik het werk als auditor met het afronden van mijn Master Accountancy aan de Universiteit van Tilburg
 

SAP clienten adviseren en werken op een nieuwe manier

  • Maarten de Zeeuw
  • 24 november 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven