“Een combinatie van Real Estate en Finance, daar was ik naar op zoek.”

  • Niels Van der Windt
  • 28 juli 2015

Momenteel werk ik alweer een paar maanden als Business Analyst op de afdeling Real Estate Transactions (RET). RET maakt samen met Area Development & Partnerships en Real Estate Consulting deel uit van Deloitte Real Estate. Op onze afdeling worden vastgoedvraagstukken opgelost binnen het raakvlak van financiering en transacties. Voor mij was dat precies de combinatie waar ik naar op zoek was!

Wanneer iemand aan Deloitte als bedrijf denkt, komt vaak Accountancy als eerste op. Deloitte heeft echter meerdere interessante disciplines, waaronder RET. Hier houden wij ons voornamelijk bezig met vastgoedtransacties maar geven wij ook advies op het gebied van vastgoedbeleggingen, -financieringen en -waarderingen. De werkzaamheden zijn erg veelzijdig, dit heb ik zeker in mijn eerste paar maanden ervaren. Zo heb ik bijvoorbeeld een interessant waarderingsproject voor een aantal parkeergarages in Amsterdam doorlopen en daarnaast diverse due diligence trajecten voor vastgoedtransacties mogen doen. Als mensen aan mij vragen wat ik precies doe, dan is dat ook zeker niet eenvoudig te beantwoorden. Deze afwisseling in projecten en uitdagingen die elke dag voorbij komen, gaf voor mij dan ook absoluut de doorslag om voor Deloitte te werken. Aan de start van mijn carrière vind ik het namelijk erg belangrijk om mijzelf breed op te leiden en zo veel mogelijk kennis te vergaren, waardoor ik vervolgens alle ruimte heb om mij verder te specialiseren. Een brede basis biedt in mijn ogen veel mogelijkheden voor de toekomst.

Work hard, play hard
Als starter was ik uiteraard kritisch over de belofte dat er veel wordt geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, dit is namelijk iets wat je elk bedrijf op de arbeidsmarkt wel hoort zeggen. Maar nu ik hier zit, kan ik dit volmondig bevestigen! Naast dat er hard wordt gewerkt, is er daadwerkelijk veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo zijn er verschillende trainingen, wordt er gestuurd vanuit een competentiegericht ontwikkelingsplan en vindt er veel feedback plaats op mijn geleverde werk. Om zo goed mogelijk mijn weg te vinden, heb ik een buddy en een counselor gekregen. Twee mensen waar ik in mijn verdere loopbaan nog veel aan zal hebben simpelweg omdat ik altijd bij ze terecht kan. Verder is het “work hard, play hard” principe volop aanwezig! Er vinden leuke vrijdagmiddagborrels plaats, afdelingsuitjes, en ook is er jaarlijks een groot Deloitte feest waarbij ik de rest van het bedrijf leer kennen. Momenteel ben ik bezig met het organiseren van een zeilweekend met mijn collega’s, iets wat de sfeer en het samenwerkingsverband zeer goed doet. De mensen maken het werk immers nog leuker!

Een aantal maanden na mijn start bij Deloitte, fiets ik dan ook nog steeds elke dag met veel plezier op mijn door Deloitte gesponsorde fiets naar werk. Van verveling is nog lang geen sprake, door de afwisselende projecten is er nog geen dag hetzelfde geweest. Bovendien gaat mijn leercurve steil omhoog. Momenteel zit ik met een groep van zeven Business Analysten op onze afdeling en zijn we al een echt leuke en hechte groep geworden. Dit zorgt voor een leuke sfeer op de werkvloer. Momenteel kijk ik uit naar volgende maand, dan is de New Hire Week en ga ik met alle nieuwe werknemers van Deloitte een week naar Zandvoort!

Al met al, ben ik erg blij met mijn keuze voor Deloitte. Ik ben terecht gekomen bij een jonge club met ambitieuze mensen en hoop hier nog veel te kunnen leren, toe te voegen en uiteraard te bereiken. Mocht je ook interesse hebben in de afdeling Real Estate Transactions, of een andere Real Estate afdeling, dan kan je een dagje kennismaken op onze Real Estate Inhouse day! Wie weet tot ziens!

Niels Van der Windt

Business Analyst Real Estate Transactions FAS

Niels van der Windt is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (MSc Business Economics: Real Estate Finance) en TU Eindhoven (MSc Real Estate Management & Development). Voor zijn afstudeerscripties heeft hij onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van huizenprijzen waarvoor hij ook de NVM scriptieprijs heeft gewonnen. Op 1 april 2015 is Niels gestart als Business Analyst bij Real Estate Transactions.

De audit experience 2015

  • Desmond van den Bouwhuijsen
  • 15 juli 2015
Naar boven