Hannah Foaden over een Contract in a Day selectiedag

  • Hannah Foaden
  • 24 januari 2020
Hannah

Hannah Foaden is door middel van een Contract in a Day selectiedag bij het Business Process Transformation (BPT) team van Deloitte begonnen. Lees hoe deze dag en de eerste maanden bij Deloitte haar zijn bevallen!

Hoe is deze Contract in a Day selectiedag je bevallen?

Heel goed, eigenlijk! Ik had verwacht dat de nadruk echt op de interviews zou liggen en dat je als kandidaat tussen de interviews door voornamelijk zat te wachten totdat je de volgende ronde in kon. Tijdens de dag zelf bleek echter dat er ook genoeg tijd was om de Deloitte consultants wat persoonlijker en informeler te spreken, buiten de interview-setting om. Niet alleen was dit af en toe een welkome afleiding – drie interviews op één dag blijft spannend –  het gaf ook veel inzicht in het team en de werkzaamheden van een Business Process Transformation consultant.

Het was een intensieve dag, maar ik vond het erg prettig dat het recruitment proces zo wel verkort werd. Natuurlijk is het al helemaal fijn als je aan het einde van de dag naar huis gaat met een contract!

En hoe heb jij je voorbereid op die dag?

Voor mij lag de meeste voorbereidingstijd bij de case, ik heb een flink aantal mock-interviews gepland met vrienden en kennissen om zo beter bekend te raken met dit type interview. Ondanks dat de case die tijdens het interview afgenomen wordt een written case is, kan ik mock-interviews nog steeds aanraden als voorbereiding.

Maar, onderschat het persoonlijke interview niet! Dit heb ik geoefend met goede vrienden en familie. Zorg dat je met mensen kan oefenen – zowel het persoonlijke gedeelte als de case – die niet bang zijn om hun mening te geven, zo begreep ik beter wat mijn sterke punten waren en wat ik nog kon verbeteren, en leerde ik hoe ik mezelf beter kon uitdrukken. 
 

Waarom heb je gekozen voor Deloitte?

Wat mij aansprak is de mogelijkheid die Deloitte je biedt om je te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Op het professionele gebied spraken de diversiteit van projecten en de complexiteit van de vraagstukken die klanten stellen mij erg aan. Nu ik inmiddels een aantal maanden werkzaam ben, kan ik dit nog meer bevestigen: iedere opdracht en klant is anders, wat veel ruimte biedt om te leren. 

De nadruk die Deloitte legt op persoonlijke ontwikkeling kwam tijdens de Contract in a Day waaraan ik heb deelgenomen al sterk naar voren: na elke ronde werd eerlijk en constructief feedback gegeven, wat ik goed kon meenemen en toepassen in het gehele proces. Daarnaast werd het op deze dag ook duidelijk dat er veel waarde wordt gehecht aan het team en het werken in teamverband.

Het was leuk en leerzaam om te zien hoe Deloitte collega’s met elkaar omgingen. Tegelijkertijd spraken mensen, werkzaam op verschillende niveaus, heel open en eerlijk over hun ervaringen, waardoor ik mij al bijna onderdeel van het team voelde. Zo heb ik de dag echt als een ‘kijkje in de keuken’ bij Deloitte ervaren, en in veel mindere mate als puur een sollicitatie dag.  
 

Ik heb de dag echt als een ‘kijkje in de keuken’ bij Deloitte ervaren, en in veel mindere mate als puur een sollicitatie dag.

Inmiddels heb je de baan, hoe zien jouw team en de bedrijfscultuur eruit?

Ik vind het moeilijk om de kantoorsfeer te vergelijken met eerdere ervaringen! Je merkt dat je collega’s hard werken, maar ook hard willen werken en daar energie van krijgen. De persoonlijke omgang zou ik als ‘learn and share’ omschrijven: mensen zijn enorm behulpzaam. Er is altijd wel iemand te vinden met kennis over een bepaald onderwerp of ervaring vanuit een project, waar jij dan weer uit kan putten voor je eigen projecten en deliverables. En doordat iedereen doordeweeks bij de klant zit, is er natuurlijk op vrijdag altijd wel tijd voor gezelligheid en een borrel!

Welke mogelijkheden hebben deze baan je nu al geboden?

Toen ik bij BPT begon had ik niet verwacht dat ik bij zoveel verschillende projecten en aspecten betrokken kon worden, zonder daar iets van kennis over of achtergrond in te hebben. Een aantal voorbeelden: ik heb een achtergrond in Internationale Betrekkingen, maar ik heb in mijn tweede week al een chatbot leren ontwikkelen. Daarna ben ik opdrachten gaan doen bij financiële organisaties, en op het moment ben ik nog bezig met het schrijven van een aantal artikelen over een connectiviteitsoplossing binnen supply chain strategieën. Niets waarvan je zou zeggen: daar bereid Internationale Betrekkingen je op voor.

Dit illustreert wel goed wat Deloitte voor mij betekent: er is ontzettend veel mogelijk, van specifieke werkzaamheden tot industrieën en klanten, en het biedt je alle ruimte om te ontdekken wat er allemaal is en of en hoe het bij je past. 

Hannah Foaden

Analyst – Business Operations – Business Process Transformation

Hannah is sinds september 2019 werkzaam in het Business Process Transformation (BPT) team binnen Deloitte Consulting. Met dit team ondersteunt zij operationele en procestransformaties door het analyseren van huidige processen en het identificeren en implementeren van veranderingen, vaak met behulp van nieuwe en innovatieve technologieën. Tot nu toe heeft zij financiële instellingen ondersteunt in zulke transformaties. 

MKB A&A Damesbijeenkomst – Hoe profileer je jezelf als vrouw?

  • Patricia Versendaal
  • 22 januari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven