Een dag Business Tax in Den Haag

  • Tim Hijdra
  • 22 mei 2013

Onderweg naar kantoor plan ik alvast mijn dag een beetje in. Loop ik nog tegen deadlines aan deze week? Moeten er nog stukken worden verstuurd? Of moet er nog met de Belastingdienst gebeld worden? Deze week begin ik met het afronden van de aangifte vennootschapsbelasting waar ik vorige week mee was geëindigd, daarna kan ik aan een aangifte inkomstenbelasting beginnen en tot slot ligt er nog een vragenbrief van de Belastingdienst die beantwoord moet worden. Genoeg te doen dus, maar je weet uiteindelijk nooit wat de dag nog gaat brengen.

Na een rustig half uurtje op de weg loop ik het kantoor binnen. Eerst even mijn collega’s feliciteren met het behaalde kampioenschap van Ajax, dat wordt altijd gewaardeerd in Den Haag en omstreken. Dat zorgde samen met het zonnetje toch weer voor een mooi weekend, hoewel een aantal collega’s het daar vast niet mee eens waren.

Nadat ik een half uurtje aan het werk ben, komt een collega langs met een leuke klus. Er moeten deze week nog twee adviezen worden geschreven. Gelukkig was de aangifte waar ik mee bezig was nagenoeg afgerond, zodat ik snel met de adviezen aan de slag kon. Eerst verzamel ik de benodigde gegevens en lees ik de casus goed door. Samen met de collega teken ik de huidige structuur uit. We constateren al snel dat de huidige structuur onnodig ingewikkeld is en bedenken een eenvoudigere, en (ook niet onbelangrijk) fiscaal optimalere structuur. De fiscale aspecten van deze structuur moeten in het advies worden uitgewerkt.

Aan het einde van de dag komt de collega  langs om te vragen of het lukt met de adviezen. Op wat telefoontjes van klanten en wat korte vragen van collega’s na, heb ik vandaag al een flinke slag kunnen maken. Het eerste advies is nagenoeg afgerond en het tweede advies staat voor morgen op de agenda. Maar dan komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw, de klant heeft gebeld en komt begin van de volgende week langs om de adviezen te bespreken. De adviezen moeten dus nog voor het einde van deze week af. Nu is dat op zich niet zo erg, ware het niet dat deze week in verband met hemelvaart al eindigt op woensdag, kortom; er is morgen werk aan de winkel!

Tim Hijdra

Analyst - Business Tax

Nadat ik mijn studie fiscaal recht had afgerond ben ik sinds december 2010 werkzaam bij Deloitte Business Tax in Den Haag. Naast mijn werk voetbal ik zowel in de zaal als op het veld bij TOGB, en ben ik ook regelmatig op de tennisbaan te vinden.

Personeel, belasting, crisis..?!

  • Charissa Schutte
  • 16 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven