Een dag in het leven van een Consultant van Deloitte Finance & Performance in de Financial Services Industry

  • Tim van der Molen Kuipers
  • 14 mei 2018
Tim

Tim van der Molen Kuipers is Consultant bij Deloitte Finance & Performance en geeft in deze blog een inzicht in zijn dagelijks (werk)leven.

07:45

De dag begint vandaag vroeg. ’s Ochtends staat er een ontbijtsessie gepland met collega’s die, net als ik, voornamelijk in de verzekeringsindustrie werken. Eens in de twee maanden worden interessante trends in de markt, onze nieuwe diensten en bijzondere opdrachten bij onze klanten besproken. Deze keer staan Chatbots, AI en cognitieve oplossingen in de verzekeringsindustrie centraal. Door daarnaast ook praktijkvoorbeelden uit andere industrieën te laten zien, worden we gestimuleerd om ook over soortgelijke toepassingen binnen de verzekeringsindustrie na te denken. Na de ontbijtsessie blijf ik nog even napraten met een collega met wie ik eerder heb samengewerkt, altijd leuk om te horen waar diegene nu mee bezig is!

09:00

Vanuit het kantoor van Deloitte is het maar een klein stukje lopen naar het kantoor van de klant waar ik nu zit. Het merendeel van de tijd werk ik op locatie bij de klant. Op deze manier leer je alle collega’s daar en je klant goed kennen wat nodig is voor een optimale samenwerking. Vandaag staat aan het einde van de middag een afspraak gepland met de verschillende team leads op het project. Hier wordt de status van alle werkstromen besproken en wordt uiteraard geverifieerd of we nog op schema lopen. Ik moet hiervoor nog een update geven over het gedeelte waarvoor ik verantwoordelijk ben, business readiness. Ik blokkeer tijd in mijn agenda na de lunch zodat ik dit op tijd kan opleveren.

10:00

Voor mijn huidige opdracht zijn we bezig om het rapportageproces aan de toezichthouder te verbeteren voor een financieel dienstverlener. Voor een groot gedeelte bestaat dit uit data analyse waarbij we zorgen dat de data uit een groot aantal bronnen, correct in de rapporten komt te staan. Een ander belangrijk onderdeel is dat de organisatie moet worden opgeleid om deze rapportages in de toekomst zelfstandig te kunnen produceren. Vanochtend heb ik hiervoor een afspraak waarbij we met de klant zowel inhoudelijk de resultaten van een analyse bespreken maar ook het proces hoe de analyse tot stand is gekomen. De feedback neem ik mee om ’s middags in mijn voortgangsverslag te verwerken.

12:00

Iedereen binnen Deloitte heeft zijn eigen coach. Vandaag heb ik tijdens de lunch afgesproken met mijn coach. Nadat we een broodje hebben gehaald, bespreken we hoe het gaat met mijn opdracht en mijn persoonlijke ontwikkeling. Samen hebben we een jaarplan opgesteld en tijdens dit gesprek kijken we hoe het daarmee staat en waar ik nog extra aandacht aan moet besteden. Naast het werk dat ik bij klanten uitvoer, zijn interne activiteiten ook een belangrijk onderdeel van mijn jaarplan. Ik focus me voornamelijk op Finance Analytics waarbij we momenteel bezig zijn met het opzetten van een Learn & Share binnen de afdeling.

13:00

Na de lunch ga ik aan de slag met de update voor de teamlead meeting. De deadline voor het project zit er aan te komen en daarom neemt de druk ook toe om alles zo snel mogelijk af te ronden. Tijdens de update maak ik inzichtelijk wat de status is voor iedere deliverable zodat duidelijk is waar extra aandacht aan moeten worden besteed.

14:00

Tijdens de teamlead meeting bespreken we de projectstatus en de planning voor de komende weken. Mijn update over business readiness gaat over de gerealiseerde resultaten in de afgelopen periode en de planning voor de komende weken. Ik heb ’s middags een dashboard voorbereid die de huidige status inzichtelijk maakt. Voor mij is het leerzaam om zo gestructureerd mogelijk een grote hoeveelheid informatie kan overbrengen en ervoor kan zorgen dat er besloten kan worden wat de prioriteiten voor de komende periode zullen worden. Daarnaast zijn deze overleggen interessant om bij aanwezig te zijn omdat je een goed overzicht krijgt van wat er allemaal bij een dergelijk project komt kijken.

15:00

De rest van de middag focus ik me weer op de data analyses. Samen met een collega zijn we verantwoordelijk voor één van de bronsystemen. De aanpassingen die we eerder door hebben gevoerd zijn goed doorgekomen en leiden tot de gewenste cijfers. Een mooi resultaat welke we delen met de relevante stakeholders.

17:30

Vandaag heb ik op tijd kunnen afronden. Dus snel naar huis zodat ik mooi voor het eten nog even kan gaan sporten!

Meer over Deloitte Finance & Performance

Deloitte Finance & Performance is een afdeling binnen de Strategy & Operations tak van Deloitte Consulting. Deze afdeling focust zich op het adviseren van CFO’s van beursgenoteerde en private ondernemingen, en grote financiële en publieke organisaties. Wij zijn daarmee de nummer 1 adviseur voor de CFO. Als erkend marktleider op het gebied van Finance Transformatie, houden wij onze bezig met vraagstukken omtrent: Finance Strategy and Organization, Integrated Performance Management, Profitability and Cost Management, Finance Process Excellence, en Financial Business Partnering. Dit houdt in dat onze projecten variëren van grote, complexe transformaties, financiële procesverbeteringen, omvangrijke financiële systeemimplementaties tot veranderprogramma’s van de financiële functie.

Tim van der Molen Kuipers

Consultant CFO Services

Als Consultant bij CFO Services adviseer ik bedrijven over diverse financiële vraagstukken. Ik werk voornamelijk bij bedrijven binnen de financiële dienstverlening. Met werkervaring binnen de verzekeringsindustrie ken ik de uitdagingen in die sector en kan ik me goed verplaatsen in de klant. Ik krijg energie van het samen met de klant komen tot de beste oplossingen.

Topsport & werken bij Deloitte: ‘Ik heb geleerd om uitdagingen als positief te zien’

  • Fergus Kavanagh
  • 01 mei 2018
Fergus Kavanagh
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven