Een dag in het leven van een Consultant van Deloitte Finance & Performance in de Financial Services Industry

  • Janneke Van Gansewinkel
  • 10 oktober 2018
Janneke

Janneke van Gansewinkel is Senior Consultant bij Finance & Performance en geeft in deze blog inzicht in haar dagelijks (werk)leven.

7.17

Het is vandaag alweer vrijdag en de week is voorbij gevlogen. Ik zit op tijd in de trein, omdat ik in Eindhoven woon en vandaag naar kantoor The Edge in Amsterdam ga. Gelukkig is het flexibel werken bij Deloitte goed geregeld, waardoor het reizen tussen Eindhoven, de klant en het kantoor in Amsterdam goed gaat.

8.45

Ik haal een kopje thee en weet nog net een van de laatste bureaus te bemachtigen. Van maandag tot en met donderdag zit iedereen voornamelijk bij de klant en op vrijdag is het ‘Deloitte-dag’, waarbij veel mensen op kantoor werken. Dit is niet zonder reden; op vrijdag zijn er vaak interne meetings, kennissessies, zijn er veel mogelijkheden om met collega’s kennis te maken en te netwerken en is het ook vooral gewoon gezellig. Ik klap mijn laptop open en ga aan de slag.

9.30

Ik ben op dit moment bezig om in kaart te brengen welke nieuwe tooling/applicaties interessant kunnen zijn om te gebruiken in de finance transformatie bij een van onze klanten. Hierdoor heb ik veel contact met Deloitte collega’s uit andere landen, om te zien wat zij geïmplementeerd hebben bij hun klanten en of dit ook toepasbaar is bij onze klant. Om 10.00 uur heb ik samen met twee collega’s uit mijn team een call voor een demo van 2 tools die recent geïmplementeerd zijn in het buitenland, ik lees de ontvangen informatie vooraf door.

10.00

Onze collega’s laten een demo zien van een tool die middels cognitieve oplossingen continue leert van marktontwikkelingen waardoor voorspellingen accurater worden. Daarnaast wordt er een tool gedemonstreerd die Natural Language Processing en Machine Learning combineert om cross-sell kansen specifieker in beeld te brengen. Helaas is het niet bruikbaar voor ons project, maar het is voor mij in ieder geval leerzaam om in mijn eerste maanden binnen Deloitte veel te zien van de verschillende oplossingen die Deloitte implementeert.

11.00

Vanuit de demosessie ga ik snel door naar een afspraak met mijn coach. Vanaf dag 1 heb je binnen Deloitte een buddy (voor de praktische zaken) en een coach (carrièregericht). Ik heb de eerste drie maanden wekelijks een afspraak met mijn coach. Vandaag hebben we het onder andere over wat ik zoek en wil leren in een volgend project. Daarnaast bespreken we mijn development plan, waarvoor ik een opzet heb gemaakt. Door de vele mogelijkheden binnen Deloitte is het verleidelijk van alles een beetje te willen doen. Door hierover met een ervaren collega te sparren word ik scherp gehouden en kan ik effectiever op zoek naar projecten die bij mij passen en mij verder brengen.

Door met ervaren collega's te sparren kan ik effectiever op zoek naar projecten die bij mij passen en mij verder brengen.

12.00

Tijd voor lunch, samen met zo’n 10 collega’s kletsen we bij over de plannen voor komend weekend en de projecten waar iedereen mee bezig is.  

14:00

Naast werk voor de klant zijn interne taken ook belangrijk. Vandaag heb ik een afspraak met een collega die zich richt op Finance Analytics. Finance Analytics houdt zich bezig met de grote hoeveelheid data die beschikbaar is binnen organisaties en hoe deze middels Analytics naar meer forward looking, voorspellende inzichten kan leiden. Mijn collega laat mij zien hoe Analytics bij verschillende bedrijven al geïmplementeerd is en wat de positieve impact is op de organisatie, haar besluitvorming en de finance functie. Ik vond het een interessant gesprek en onderwerp, ik ga kijken hoe deze interne activiteit past binnen mijn ontwikkelplan.

15:00

Om 15:00 heb ik een afspraak met een collega buiten Finance & Performance. Naast de 140 collega’s binnen mijn afdeling zijn er namelijk nog veel meer ‘services’ zoals Risk Advisory, Legal, Human Capital en Technology. Om een breed beeld te krijgen van de organisatie, samenwerkingsvormen en mogelijkheden binnen Deloitte spreek ik met collega’s van verschillende afdelingen. Deze collega werkt toevallig veel samen met mijn collega’s en ik kan me dus snel verplaatsen in zijn projecten. Hij stuurt me een presentatie toe over hun recente aanpak, die ik na de afspraak doorneem en wat mij weer een goed beeld geeft over de veelzijdigheid van de projecten binnen Deloitte. Het valt mij op hoe hulpvaardig collega’s zijn binnen alle afdelingen van Deloitte. Iedereen is bereid een kop koffie te drinken, informatie te delen en is enthousiast over zijn of haar werkgebied, erg leuk om te zien!

16:00

We hebben een meeting met het projectteam, waarin we alle verzamelde informatie en demo’s van deze week naast elkaar leggen en samen een beslissing maken op welke tooling we ons komende week verder willen focussen. Hierbij worden uiteraard de gesprekken met en wensen van de klant veelvuldig meegenomen. We hebben een productieve week gehad, waarin veel info uit het internationale netwerk is verzameld en we een goed onderbouwde keuze kunnen maken.

17:00

Rond 5 uur begint de afdeling langzaam leeg te lopen, het is tijd voor een drankje! Gelukkig hoeven we niet ver, beneden in ons kantoor The Edge is namelijk een van de gezelligste borrelbars van de Zuid-as: Café Mahler. Buiten in de zon drinken we met zo’n 30 Finance & Performance collega’s nog een biertje om het weekend in te luiden.

Meer over Deloitte CFO Services

Binnen CFO Services focussen wij op het adviseren van CFO’s van beursgenoteerde en private ondernemingen, en grote financiële en publieke organisaties. Wij zijn daarmee de nummer 1 adviseur voor de CFO. Als erkend marktleider op het gebied van Finance Transformatie, houden wij ons bezig met vraagstukken omtrent: Finance Strategy and Organization, Integrated Performance Management, Profitability and Cost Management, Finance Process Excellence, en Financial Business Partnering. Dit houdt in dat onze projecten variëren van grote, complexe transformaties, financiële procesverbeteringen, omvangrijke financiële systeemimplementaties tot veranderprogramma’s van de financiële functie.

Janneke Van Gansewinkel

Senior Consultant CFO Services

Als Senior Consultant binnen CFO Services adviseer ik het financiële management van grote (multinationale) organisaties.

Voor ik 3 maanden geleden startte bij Deloitte, was ik 5 jaar werkzaam in de zakelijke dienstverlening bij een grote Nederlandse bank. Ik heb voor Deloitte gekozen door de innovatieve focus, carrièremogelijkheden, pragmatische aanpak, informele en prettige werksfeer en veelzijdigheid aan klanten en projecten.

Binnen CFO Services ondersteunen wij organisaties voornamelijk met het transformeren en optimaliseren van hun finance functie. Onder andere: operationele verbetertrajecten (bv. Order-to-Cash / Procurement-to-Pay), implementatie van tooling (bv. RPA / Natural Language Generation), veranderprogramma van de financiële functie (bv. strategie/visie programma), financiële procesverbeteringen (bv. Planning, Budgeting & Forecasting) en post-merger integratie.

Casper over hoe een idee uitgroeit tot een groot event tijdens Cyber Security Week

  • Casper Stap
  • 02 oktober 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven